Mötet i Norrköping mellan Vita Hästen – Oskarshamn fullbordar den trettiotredje omgången av årets Hockeyallsvenska. Hemmalaget kommer till spel med en stigande form med två raka segrar medan bortalaget Oskarshamn äntligen fick vinna i den senaste matchen. Två lag som verkligen vill ta med sig viktiga poäng när vi närmar oss julledigheten.

  • Match: Vita Hästen – Oskarshamn
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: X2
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 14/12, 16:00

Vita Hästen är åter på gång efter att laget har haft en tyngre period den senaste tiden. Nu kommer laget till spel med tre segrar på lagets fem senaste. I den senaste matchen tog lagets sig an Almtuna på bortaplan. En match Vita Hästen vann med 2-1. Men för mig ingen seger som imponerade då Almtuna hade massvis med skadade spelare på skadelistan mm. Men seger är alltid en seger och i och med den segern tog Vita Hästen sin andra raka seger.

Med nio poäng av femton möjliga på Vita Hästen’s fem senaste matcher är Vita Hästen seriens femte formstarkaste lag. Det har hejdat upp Vita Hästen’s fall i tabellen och laget placerar nu sig på sjätte plats med femtioen inspelade poäng efter trettioen spelade matcher. Laget har bara fyra poäng upp till direktplatsen till SHL och laget har god marginal till lagen som ligger utanför playoff-platserna. För dess lag är det sju poäng upp till Vita Hästen.

Hemma i Himmelstalundshallen har Vita Hästen gjort det bra den här säsongen. Med tjugonio poäng efter sexton hemmamatcher är Vita Hästen seriens sjätte bästa hemmalag. Detta via en statistik på tio segrar, varav två efter övertid/straffar och sex förluster, varav en efter övertid/straffar. Lagets målskillnad på dessa matcher är 50-40.
Innan 4-1 segern hemma mot Björklöven hade Vita Hästen radat upp tre raka nederlag. Nu har laget istället två raka segrar efter segern senast mot Asplöven med 4-1.

vitahasten_200 V.S oskarshamn_200

Oskarshamn tog en välbehövlig seger i den förra omgången då självaste serieledande Malmö fick se sig besegrade i Arena Oskarshamn. I en match som innehöll allt. Mål, vändningar, tappade ledningar och en hemmaseger. Oskarshamn vann till slut den svängiga matchen med 5-4 efter förlängning. En ack så viktig seger som innebar att Oskarshamn bröt sig fem långa förlustsvit.

Men med bara tre inspelade poäng av femton möjliga är Oskarshamn för stunden Hockeyallsvenskans formsvagaste lag.
Utan att dra alltför förutfattade meningar förstår vi att Oskarshamn huserar en bit ner i tabellen. Med trettionio inspelade poäng efter trettiotvå spelade matcher finner vi Oskarshamn näst sist i tabellen. Med fem poäng upp till säker mark men bara ett poäng ner för att bli tabelljumbo.

Bortaspelet har inte varit Oskarshamn’s melodi den här säsongen. Med endast elva inspelade poäng på sexton försök är Oskarshamn utan tvekan seriens sämsta bortalag. Detta med en mindre imponerande statistik. Blott fyra segrar, varav två efter övertid/straffar och tolv förluster, varav en efter övertid/straffar. Samt en mindre smickrande målskillnad på 31-52.
Oskarshamn stred tappert i lagets senaste bortamatch mot Västerås men föll med 3-2. Förlusten innebar Oskarshamn’s tredje raka förlust på bortais och har nu fyra förluster på dom fem senaste bortamatcherna.

Oskarshamn kommer till spel utan:
Linus Morin
Victor Berglind
Evan McGrath

Dags säsongens tredje fight mellan lagen.
Dom två tidigare mötena har båda vunnits av Vita Hästen. Den första matchen spelades i Himmelstalundshallen och där vann hemmalaget en målrik tillställning med 5-3.
Den andra matchen spelades i Arena Oskarshamn och där vann Vita Hästen med 2-1 efter straffar.

Viktiga poäng står på spel i dagens match.
Framförallt för Oskarshamn som har ett bättre lag och är skickligare än vad tabellen har visat. Det är på försvarssidan som det har mestadels fallerat och spelet på bortaplan. Men laget är nästintill fullt och bara några skador samtidigt som spelet har sett avsevärt mycket bättre ut den senaste tiden.
Oskarshamn tog en otroligt viktig seger senaste mot Malmö med 5-4 efter övertid och den segern lär ha hjälpt självförtroendet en hel del. Det visade att Oskarshamn är på rätt väg och att laget tar med sig dom positiva sakerna till varje match nu. Hade laget haft lite medstuds hade Oskarshamn tagit någon fler seger  i dom senaste matcherna.
Att då få åka till Norrköping i den sista bortamatchen innan jul med vetskapen att laget har spelet bra den senaste tiden och bara laget nöter vidare som dom har gjort den senaste tiden kommer dom välförtjänta poängen att tas.
Vita Hästen är för mitt tycke alldeles för stora favoriter och är inte ett bättre lag än Oskarshamn. Ett revanschsuget Oskarshamn som har förlorat samtliga möten mot Vita Hästen den här säsongen krigar till sig minst en poäng.
Mitt spel blir därmed  X2 till 1,90 hos bet365.