3-0 i matcher för Modo och nu möjlighet för matchboll och säkra SHL-kontraktet till nästa säsong. Men först måste Vita Hästen besegras på bortais. Ett hemmalag som sannolikt gör sin mäktigaste säsong i klubbens historia och spelar troligen sin sista hemmamatch för säsongen. Kommer laget att släppa på alla tyglar och ge oss en riktig publikhockey?

  • Match: Vita Hästen – Modo
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,76 @Betsafe
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 25/3, 19:00

vitahasten_200V.S modo_200

Modo leder matchserien med 3-0 i matcher. Det har inte varit något som helst snack om att Modo har varit det bättre laget och att ställningen i matchserien är inte på något som helst sätt orättvist.
Vita Hästen har haft ofantligt svårt att mäkta med att göra mål på Modo och har på dom tre tidigare matcherna endast gjort ett mål.

Det efter att ha i match nummer ett förlorat med 3-0. Det var en match där inget av lagen bjöd på något som helst gratis. Modo visade under det långa loppet att laget är klart tyngre och starkare än sina motståndare och kunde vinna relativt enkelt.

Match två var lik match ett. Båda lagen drog sig tillbaka och det skulle inte spelas på chans eller risker att kunna ge bort någonting. Det slutade med att Modo fick in det första målet i slutet av den första perioden och med ett tidigt mål i den andra perioden dog spänningen. Vita Hästen hade även den här gången inget att hämta. Matchen slutade till slut 2-0 till Modo inne i Himmelstalundshallen.

I det senaste mötet inne i Fjällräven Center släppte Modo lite mer på sin disciplin allt eftersom och bjöd på fler lägen. Hemmalaget ledde med 1-0 efter den första perioden och med två snabba hemmamål under period två försvann även spänningen i den här matchen. Det dröjde till spel period nio mellan lagen innan Vita Hästen äntligen fick spräcka nollan vid ställningen 4-0 och laget fick ta med sig något positivt i alla fall.

Kommer Vita Hästen lyckas med det lag inget annat lag har gjort under SHL och under Elitseriens historia?
Att lyckas vända på ett 0-3 underläge i matchserien när det är bäst av sju. Inget lag har hittills lyckats med den bedriften och Vita Hästen kommer inte vara det historiska laget som gör det.
Däremot kommer Vita Hästen bjuda upp till kamp och försöka tvinga fram en femte match i alla fall. Det kan vara säsongens sista hemmamatch och med löningsdag lär Himmelstalundshallen bli utsåld. En tacksam hemmapublik som kommer och visar sitt stöd för lagets sanslösa säsong. 
Medan Modo vill göra processen kort och vinna igen och få sommarlov och få lägga bort fokus för den bedrövliga säsongen laget har haft. Modo är större, bättre och starkare och det har laget visat i dom tidigare matcherna. I den senaste matchen tenderade däremot Modo att uppträda nonchalanta och jag tror den risken är överhängande ikväll. Ett lag som har nästan säkrat nytt kontrakt mot ett lag som riskerar att spela sin sista hemmamatch för säsongen. Vita Hästen lär släppa på alla tyglar som laget har och bara ut och köra medan Modo kommer kontra och eventuellt uppträda nonchalant ser jag överspelet som kvällens bästa spel.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,76 hos Betsafe.