Kvalet mot SHL fortsätter. Modo som blev jumbo i SHL klarade av pressen i den första matchen och vann relativt enkelt. Nu är det upp till Vita Hästen att bjuda upp till kamp om laget ska ha någon chans att kunna ta steget upp till SHL. Orkar Vita Hästen ställa om igen eller är laget slutkört efter hela säsongens positiva överraskning?

  • Match: Vita Hästen – Modo
  • Liga: SHL
  • Speltips: Modo
  • Odds: 1,65 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 19/3, 19:00

vitahasten_200V.S modo_200

Första matchen vanns av SHL-laget Modo med 3-0 på hemmaplan. En viktig seger för ett matchotränat Modo. Matchen började som väntat passivt och lagen ville inte bjuda på någonting gratis. Det dröjde fram till den andra spelminuten i den andra perioden innan Modo spräckte målnollan. Det var inte en van målskytt som klev fram utan det omtalade nyförvärvet D. Brashear som styrde in ledningsmålet i powerplay. Modo hade därefter hyfsad koll på matchen och Vita Hästen kom aldrig riktigt nära. När 2-0 målet kom i början av den tredje perioden kändes det klart och spiken i kistan kom med cirka två minuter kvar då 3-0 kom i öppen målbur.

En match som Modo visade skillnad på ett SHL-lag mot ett lag från Hockeyallsvenskan. På hemmaplan för Modo ska det oerhört mycket till om Vita Hästen ska lyckas vinna en match.

Modo som slutade sist i SHL och har länge haft siktet inställt på kvalspel. Däremot verkade laget ha en svag inställning mot kvällens match under träningen i veckan då tränaren Perra Johnsson fick skälla ut sitt manskap. Det ser ut att ha hjälpt spelarna och det som verkade bli en inställning av nonchalans ställdes snabbt om till skärpa och ett rejält fokus istället.

Vita Hästen har ”skrällt” hela säsongen. Det utdömda laget från Norrköping har gjort en ofattbar resa och den som hade tippat att laget ens skulle nå slutspelsserien gjorde det bra. Där skrällde laget och slutade tvåa och spelar alltså nu för SHL.

Har Vita Hästen krafterna kvar att kunna rubba Modo?
Jag tror inte det. Bilderna från match ett sa en del om att Modo är ett tyngre och stabilare lag. Det är en klar skillnad mellan lagen. Huvudtränaren i Modo Perra Johnsson såg snabbt till att efter match ett såg spelarna nonchalanta ut på träningen och förväntade sig att detta kommer bara vara att spela av. Då röt han i och skällde ut spelarna efter noter och jag har svårt att se att Modo kommer komma till spel nonchalanta och ointresserade ikväll.
Modo är en förening som inte har råd att åka ur Sveriges högsta liga i ishockey. Uttåg där skulle innebära sannolikt en konkurs för klubben, eller åtminstone en rejäl ekonomisk kris för föreningen. Modo måste vinna den här matchserien och laget ska bara vinna.
Vita Hästen har presterat över vad som förväntades hela säsongen. Däremot ser krafterna ut att ta slut och laget hade inte alltför mycket i match ett i Ö-vik.
Vinner Modo den här matchen då har laget ett kolossalt slagläge med 2-0 i matcher och därefter hemmamatch och möjligheter till matchboll.
Modo vill avgöra den här matchserien så snabbt som möjligt och förlust ikväll kan komma skapa en onödig press för bortalaget och den vill spelarna helst undvika.
Ett större starkare och skadefritt Modo ska bara vinna mot Vita Hästen oavsett om det är på hemmaplan eller på bortais.
Mitt spel blir Modo seger till 1,65 hos William Hill