Två otroligt formstarka lag drabbas samman inne i Himmelstalundshallen. Hemmalaget Vita Hästen har tolv segrar på lagets femton senaste matcher mot ett bortalag som Leksand som har tre raka segrar och målskillnaden 18-5 på dessa matcher. Dessutom har Leksand vunnit dom tre mötena den här säsongen mot Vita Hästen. Lyckas laget ta en fjärde?

  • MatchVita Hästen – Leksand
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Leksand
  • Odds: 2,25@ bet365
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 13/1, 19:00

Vita Hästens form har varit helt enormt bra den sista tiden. Tolv segrar på lagets femton senaste matcher. Dock föll laget på bortaplan mot BIK Karlskoga i den förra omgången med 1-4 och bröt därmed segersviten på fyra raka matcher.
Trots förlusten har Vita Hästen playoff-platserna i egna händer. Laget ligger på en sjätte plats med femtionio inspelade poäng efter trettioåtta omgångar. Laget har till sin fördel fem poäng ner till första lag utanför playoff, Pantern. Dock har Pantern en match mindre spelad.

Vita Hästens hemmaspel den här säsongen har varit strålande. Laget har vunnit tretton utav nitton hemmamatcher och har spelat ihop till trettionio poäng. Det gör laget till den fjärde bästa i Hockeyallsvenskan. Till det tillägger vi att Vita Hästen besegrade Almtuna i sin senaste hemmamatch och tog den femte raka hemmasegern. Dessutom har laget åtta segrar på dom nio senaste hemmamatcherna.

vitahasten_200 V.S leksand_200

Leksand’s trend fortsätter att hålla i sig. Laget besegrade Mora i slaget om Siljan i ett utsålt Globen med 3-0 efter en stark tredje period. Segern innebar lagets tredje raka och den fjärde på lagets fem senaste matcher.
Med tolv poäng av dom femton senast möjliga har Leksand befäst sin tabellplacering och ligger på den åttonde och sista playoff-platsen med femtionio poäng efter trettiosju omgångar. Laget har bara två poäng ner till nian Pantern, men samtidigt bara ett upp till sjuan Almtuna som dessutom har en match mer spelad än dalmasarna.

Något Leksand börjar få ordning på är sitt bortaspel. Seger på bortaplan senast, matchen spelades på en neutral arena dock. Segern innebar lagets andra på dom fem senaste bortamatcherna, men poäng i den fjärde bortamatchen av dessa fem.
Poängskörden har trots allt ändå varit skral. Det har blivit sjutton poäng på arton bortamatcher och Leksand är blott seriens tolfte bästa bortalag. Det är bara jumbolagen Asplöven och Sundsvall som är sämre på resande fot.

Dags för det fjärde och sista mötet i grundserien för den här säsongen.
Vi kan konstatera att dom tre tidigare mötena har alla resulterat i samma utväg. Två hemmamatcher för Leksand har slutat med en 3-2 seger och en 3-1 seger.
Mötet i Himmelstalundshallen i Norrköping slutade med en 2-1 seger för gästerna, Leksand. Därmed har Leksand vunnit samtliga möten mot Vita Hästen den här säsongen och har en målskillnad på 8-4.

Orkar Vita Hästen stå emot Leksand den här gången då?
Jag är fullt inte lika säker på det. Leksands resa den här säsongen är utmärkt och inte för att Vita Hästen har en dålig form eller sådant så är Leksand i grund och botten ett mycket bättre lag.
Lagets bortaspel är på uppgång. Segrarna har löst av varandra och resan uppåt i tabellen har bara påbörjats. Leksand kan mycket väl sluta topp fyra efter femtiotvå grundspelsomgångar. Då kommer fler trepoängare behövas och poäng kan det fortsättas med redan ikväll.
För mot Vita Hästen trivs Leksand. Tre raka segrar och Vita Hästen’s spelstil passar laget som handen i handsken. Lagets form är helt strålande. Tre raka segrar och laget kommer stärkt av derbysegern på Globen. Samtidigt som Vita Hästen åkte på en tung förlust mot BIK Karlskoga och bröt sin fyra matchers lång segersvit. Norrköpingslagets form måste ju ge sig nån gång! Speciellt på hemmaplan där laget har fem raka segrar och åtta segrar av dom nio senaste. Nu kommer Leksand på besök och Vita Hästen har varit nära en hemmaförlust i alltför många omgångar nu.
Nej, ett bättre bortalag på nästan alla positioner (utom målvakterna) mot ett hemmalag med fem raka segrar passar för att bortasegern skall komma.
Leksand segern står alldeles för högt i kurs och en bortaseger till 2,25 hos bet365 mot tabellsjuan tar jag alla dagar i veckan.