Vita Hästen har haft en lite turbulent vecka där man sparkat sin tränare och ersatt honom med succétränaren från Almtuna. Frågan är om man lyckas ställa om när man ska ta emot bortasvaga Karlskrona.

  • Match: Vita Hästen – Karlskrona
  • Serie: Kval till hockeyallsvenskan
  • Speltips: Vita Hästen DNB (står under matchodds hos bet365)
  • Odds: 2.10 @ Bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20/3, 19.00

Vita Hästen har som sagt haft en lite omtumlande vecka då man sparkade tränaren Patrik Klüft för att sedan ersatta honom med succétränaren Peter hånberg som övertog Almtuna i slutet av säsongen och också räddade dem kvar i allsvenskan. Nu ska han hjälpa Vita Hästen att istället ta sig dit. Hästen vann både grundserien och den södra Allettan så att man är ett bra lag tror jag de flesta är medvetna om. Man har varit i toppen i många säsonger och årets kvalserie verkar jämnare än någonsin. Nu har man skrapat ihop fyra poäng och är just nu två poäng bakom dagens motståndare Karlskrona, så en seger är verkligen ett krav om de ska hänga på i toppen. Man har nu två bra genomförda matcher där man haft ett grymt stort spelövertag i båda, men trots det så tog man bara sin första vinst senast mot Huddinge. En match som man dominerade från första nedsläpp till slutsignalen ljöd och resultatet skrevs till en 5-2 vinst för Hästen. Man har ett riktigt bra spelarmaterial, men frågan är om det räcker hela vägen till allsvenskan? Nej, det tror jag inte att det kommer göra, men att man kan ge extremt bortasvaga Karlskrona en match tror jag absolut på. På backsidan har man bland annat gamle elitserie-bekantingen Ola Svanberg, men Hästens absoluta styrka är ändå offensiven, även om man är riktigt bra bakåt. Spelare som Carl-Johan Svensson, Jesper Samuelsson och Tomas Wallgren är alla duktiga poängplockare sedan många år tillbaka, men man har en stor bredd bland sina forwards och kan nämna många fler.

Karlskrona är ett lag som har extremt svårt på bortaplan och jag tror inte det blir någon skillnad nu när man ska möta Vita Hästen. Det är lite som jag skrev när man skulle möta Björklöven på bortaplan, Karlskronas lag är mer komplett och har mer spets, men deras otroligt dåliga bortafacit gör att jag lägger en viss liten fördel för Hästen i denna match. Under de inledande matcherna har man haft svårt att ta sig in på mål och göra grovjobbet, vilket ganska tydligt syntes i bortamatchen för en vecka sedan mot Björklöven då man åkte på stryk med 4-1. Senast hade man inga problem att slå Piteå på hemmaplan, även om resultatet på tavlan kanske borde varit lite jämnare. Man övertygande inte i matchen mot Piteå och jag anser att Piteå är ett snäppet sämre lag än Hästen trots att de slog Hästen borta. KHK är som sagt mycket sämre borta än hemma och bör få det kämigt här trots att man kommer från en division högre upp. Totalt har man bara vunnit 2 av 26 bortamatcher och målskillnaden låg på brutalt dåliga 37-107 i allsvenskan denna säsong. Man visade uppe i Umeå att takterna sitter kvar så jag antar att man fortsätter spela dåligt på bortaplan.

——————————————————————————————————————-

Som sagt, jag har svårt att tro på ett lag som är så brutalt dåliga på bortaplan, trots att de på pappret har ett starkare lag. Jag spelar Vita Hästen Draw No Bet till oddset 2.10 hos bet365 med 4 units. Spelet står under matchodds, men eftersom det är europeisk hockey så ingår inte övertid/straffar, därför får vi pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden