Det är dags för ytterligare en viktig match i kvalserien till hockeyallsvenskan. Serieledande Vita Hästen tar idag emot Kallinge/Ronneby och det är som sagt viktiga poäng för båda lagen som  står på spel. Jag kommer testa en låg insats på underdogen här.

  • Match: Vita Hästen – Kallinge /Ronneby
  • Speltips: Kallinge/Ronneby X2
  • Odds: 2.40 @ Betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 1/4, 19.00

Vita Hästen har fortfarande ett guldläge att kvalificera sig till nästa års hockeyallsvenska, trots att man senast fick stryk av Björklöven med 4-1. Den matchen spelade vi också på Björklöven och jag kommer fortsätta gå emot Hästen och det är mycket pågrund av det höga oddset på KRIF. Hästen säkrar vid vinst avancemanget till hockeyallsvenskan, men då ska man som sagt slå Kallinge. Hästen är ett grymt lag och har kanske sitt bästa lag på många år. Det har man visat här i kvalserien, även om man haft en helt del tur på vägen. Man har varit illa ute i många matcher, men räddats av deras förstafemma och några slumppuckar. Att man är livsfarliga i offensiv zon är det inget snack om dock. Man har en förstafemma som levererat utan dess like och deras störste stjärna Marcus Eriksson har visat att han hör hemma på en högre nivå. De sista matcherna har man dock varit lite illa ute och kanske har det där lilla flytet försvunnit? Nu är man laget som sitter i förarsätet och måste också vara det där laget som ska försvara den härliga start man fick. Skulle man inte ta sig uppåt i systemet nu så är det ett stort fiasko. Man vara illa ute mot Tingsryd i båda matcherna och senast var man utspelade av Björklöven. Det kommer bli tufft även idag.

2014-02-16 KRIF - Vita Hästen

Kallinge/Ronneby är ett underskattat lag enligt många tror jag. Man fick en usel start med tre raka förluster och därav tror jag också att folk och framförallt bolagen underskattar dem litegrann. Man förlorade de första tre matcherna, men borde nog fått med sig ett par poäng åtminstone sett till spelet man hade. Nu har man dock tre vinster på de fyra senaste matcherna och nu måste man vinna för att fortfarande ha en chans till att gå vidare. Förutsättningarna och laget har man verkligen så jag tvivlar absolut inte på att man kan slå Hästen. Den här säsongen har man mötts tre gånger där Hästen har vunnit två och Kallinge en match. Nu tycker jag dock att Kallinge har visat upp en stigande form på slutet och bör ha mycket bättre chans än vad oddset visar. Man har en bra målvakt och en defensiv som är oerhört tight. Hästen kommer vara spelförande och det tror jag passar Kallinge perfekt. KRIF är ett av de skridskoskickligaste lagen och ställer om för kontring otroligt snabbt. Det tror jag inte Hästen kommer att gilla. Kallinge har faktiskt dessutom vunnit de två senaste mötena i Norrköping. Det var förra säsongen i allettan och även denna säsong i allettan. Jag tror att man har en hyfsad chans även idag.


Hästen ska vara favoriter och jag tror kanske tillochmed att de kanske löser vinsten idag, men däremot så ska man inte vara så stora favoriter som bolagen gjort dem till. Mitt spel denna afton blir att Kallinge tar minst en poäng till oddset 2.40. Detta kommer spelas med 3 units hos Betsson. Jag tycker oddset är alldeles för bra för att inte testas.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden