Giganten Vita Hästen mot en nykomling ska väl inte vara någon match för hemmalaget. Nej, det kommer det inte att bli, men frågan är var jag hittar värdet här? Rak seger är för lågt odds på, men här testar vi på Svenska Spels nya utbud för första gången.

  • Match: Vita Hästen – Forshaga
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Vita Hästen -3.5
  • Odds: 1.90 @ Svenska Spel
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/11, 15.59

Vita Hästen öppnade serien svagt och fick inte spelet att stämma. Nu kanske man ska välja ett annat ord än ”svagt” då Hästen fortfarande var i toppen utan att ens spela bra. Det tyder lite på hur bra det laget är i medgång. Äntligen ser det ut som man fått ihop spelet och frågan är nu om man kommer tappa fler poäng innan serien är över om en dryg månad. Jag tror man vinner resterande för såpass överlägsna ska man vara med den truppen. Med spelare som Marcus Ericsson och Niklas Lihagen ska man inte förlora många matcher. De är trots allt två av seriens bästa spelare, om inte dem bästa tillochmed. Bakom dessa finns en enorm bredd och man har fyra femmor som skulle gå in och platsa hos de flesta i en topline, eller åtminstone vara toppar i laget. Hästen har trampat igång rejält på slutet och man har spelat ut det mesta. Senast slog man Mjölby borta med 10-4 och innan det Kumla hemma med 4-1. Lägger man bara i en normal växel och inte slarvar för mycket så sitter den här linan utan problem. Man har denna säsong slagit Forshaga i båda matcherna, 6-3 respektive 2-3. Nu är det dags för en islossning och jag tror utan problem att Hästen kan komma upp i 6-8 mål.

vita hästen

Forshaga sågade jag innan säsongen och det såg länge mörkt ut för värmlänningarna innan nåt hände. Man började överraska motståndarna och dessutom förstå hur man skulle spela. De sprang igenom division två förra säsongen och kanske startade lite med att försöka styra spelet som man gjorde i tvåan. Det går inte i ettan där lagen är bra mycket bättre. Nu på slutet har man faktiskt  visat upp en ganska okej form, men de två sista matcherna har varit urusla defensivt sett. Forshaga hade redan innan säsongen en av seriens sämsta backuppsättningar och har väl inte stärkt sina aktier de två sista matcherna. Man fick först stryk  borta mot Västervik med 10-3 för att sedan åka hem till hemmais och torska med 0-8 mot Tranås. Man har alltså 3-18 i målskillnad på de två sista matcherna och nu ska man försöka hitta ett försvarsspel mot ett formtoppat Vita Hästen. Jag har svårt att se det ske. Blir förvånad om inte Hästen gör MINST gör sex mål denna kväll.


Forshaga är helt okej offensivt och Hästen får se upp med deras omställningar, men det känns ändå som att hemmalaget kommer bli några nummer för stora. Svenska Spel har höjt sina odds och uppdaterat sitt utbud. Det är nåt vi ska kika närmare på direkt. Jag spelar Vita Hästen -3.5 till oddset 1.90 med 6 units.  Denna match ska man bara vinna stort.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden