Succélaget från ifjol Vita Hästen har inte fått den drömstart som laget fick förra säsongen. Nu gästas laget av Hockeyallsvenskans uppstickare Björklöven som satsar för att komma tillbaka till SHL efter mängder av säsonger i serier nedanför SHL. Kan Björklöven komma tillbaka efter förlustmatchen senast eller hakar Vita Hästen på tåget om topplaceringarna?

  • MatchVita Hästen – Björklöven
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Björklöven
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 30/9, 19:00

Vita Hästen kommer till spel med en förlust i bagaget. Laget spelade senast på bortaplan mot den forna och formsvaga SHL-laget Leksand. Matchen inleddes med en tidig Leksand’s ledning. Kvitteringen kom drygt fem  minuter senare, men efter två svaga boxplay-spel från Vita Hästen var ställningen 3-1 till hemmalaget efter period ett. Ett resultat som stod sig nästan hela matchen ut trots en rejäl press i slutperioden från Vita Hästen. Men när reduceringen till 3-2 kom var det för sent och laget fick vända hem till Norrköping med noll poäng.

Förlusten innebar att Vita Hästen bröt sin två matchers långa segersvit och bortaspelet fortsätter krampa en aning. Laget har i och med förlusten nio inspelade poäng och befinner sig på en nionde plats i Hockeyallsvenskan.

Anmärkningsvärt är att samtliga poäng Vita Hästen har tagit den här säsongen är på hemmaplan. Tre hemmamatcher och tre raka segrar. Det leder till maximala nio poäng och Vita Hästen är seriens fjärde bästa hemmalag. Dock har laget mött nykomlingarna Sundsvall och Tingsryd samt bortasvaga Asplöven. Inga segrar att skryta alltför mycket med men tre segrar är tre segrar.

vitahasten_200 V.S bjorkloven_200

Björklöven och med forne guldtränaren Tommy Jonsson vid rodret åkte i den förra omgången till Oskarshamn för att förlänga segersviten. Det började bra med en 1-0 ledning efter period ett. Under period två tappade laget dock ledningen och bottenlaget Oskarshamn vände till 2-1 och kunde efter det hålla undan och ta tre livsviktiga poäng.

Förlusten innebar att Björklöven bröt sin fyra matchers långa segersvit. Laget har efter sex spelade omgångar tolv poäng och ligger på en tredje plats i tabellen. Vid seger ikväll kan Björklöven återta serieledningen.

Bortaspelet brukar vara upp och ner för Umeålaget. Den här säsongens tre bortamatcher har sett bra ut och Björklöven har tagit två av tre segrar på resande fot. Det gör att laget har spelat ihop sex poäng av nio möjliga på bortais och är just nu Hockeyallsvenskans bästa bortalag. Segrarna har kommit emot Timrå och BIK Karlskoga. Förlusten blev mot Oskarshamn i den senaste bortamatchen.

Fem möten förra säsongen. 
Det resulterade i att alla möten under grundserien slutade med hemmasegrar. Det var först i playoff-spelet om kvalplatserna till SHL som första bortasegern kom. Då vann Vita Hästen med 2-1 i T3 Center.
Sen Vita Hästen tog steget upp till Hockeyallsvenskan har lagen mötts fyra gånger i Himmelstalundshallen. Det har resulterat i fyra raka segrar för hemmalaget Vita Hästen.

Vilket lag studsar tillbaka in på vinnarspåret?
Det luktar att det är Björklöven som gör det. Det på grund av:
1. Björklöven är ett komplett hockeylag den här säsongen med massor av rutin och duktiga spelare. Laget har den ack så viktiga K. Lindeskoug i kassen och han gjuter en rejäl trygghet.
2. Vita Hästen är ett bra lag, men att laget ska vara lika bra som ifjol ser jag som mindre troligt. Björklöven väger tyngre och det blir en intressant coach kamp ikväll mellan dom två forna Brynästränarna N. Czarnecki och T. Jonsson.
3. Björklöven’s förlust senast var välbehövlig, om man får säga så. Laget hade fyra raka segrar och mötte bottenlaget Oskarshamn där en viss underskattning fanns. Nu åker laget revanschlusta till Norrköping och möter ett Vita Hästen som inte har lyckats tagit poäng mot något tidigare topplag hittills under säsongen. Förluster mot AIK, Västerås och Leksand.
Ett topptippat Björklöven blir det första lag att besegra Vita Hästen i deras hemmaborg den här säsongen.
Jag säkrar däremot något och lägger till Björklöven segern inkluderat övertid och straffar till 1,85 hos bet365.