På förhand så är detta en match mellan två potentiella allsvenska lag till den kommande säsongen och det är det fortfarande. Som de flesta matcher i en kvalserie så är denna oerhört viktig. Vita Hästen tar idag emot Björklöven hemma i Himpa.

  • Match: Vita Hästen – Björklöven
  • Speltips: Vita Hästen ML
  • Odds: 1.70 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21/3, 19.00

Vita Hästen har öppna kvalserien i en raketfart. Första matchen imponerade man och slog Piteå på bortais med hela 7-2. Match nummer två körde man över Troja på hemmaplan med 8-5 och senast var det Kallinge som fick se sig besegrade. Hästen har skaffat sig ett guldläge att äntligen ta sig till hockeyallsvenskan. Nu ska man bara lyckas förvalta det för kvalitén har man verkligen. Förstafemman med Jesper Samuelsson-Marcus Eriksson-Henrik Bankelius har varit grym hittills och ligger också topp tre i poängligan. Framförallt Eriksson som innan säsongen valde efter hjärtat och flytta hem till Norrköpping och Vita Hästen igen, trots att han är en kvalitetsspelare för en högre nivå. Hästen har skaffat sig ett guldläge som sagt och laget känns stabilare än någonsin. Det lilla orosmomentet är spelet i egen zon även om det på slutet sett ganska okej ut. Deras hemmaspel är riktigt bra och det ska mycket till om motståndarna ska åka hem härifrån med poäng. Allsvenska Troja är kanske det bästa lag som stått på Himpas is denna säsong och de fick plocka ut pucken ur eget nät hela åtta gånger. Offensivt sett så är Hästen kanske det bästa laget i kvalserien. Det har man varit hittills och jag litar på att det räcker även ikväll.

Marcus Eriksson forward_500

Björklöven har fortfarande inte förlorat under ordinarie tid, men det känns lite som den tiden är kommen nu. Man har på pappret det kanske mest namnkunniga laget, men har absolut inte imponerat såhär i starten av kvalserien. Jag tror tillslut att man kommer greja det här tillsammans med Hästen, men idag tror jag man får åka hem till Umeå med en förlust i bagaget idag. Deras bortaspel har inte imponerat den här säsongen och idag möter man ett otroligt starkt hemmalag som dessutom har toppat formen rejält. Löven gick in i den här kvalserien med ganska sargat självförtroende och det har uppenbarligen varit svårt att ändra på det trots att man kanske nu möter lite enklare motstånd än vad man är vana vid att göra. Truppmässigt är man kanske det starkaste laget här i kvalet, men spelet har inte stämt och hockeyettan har visat sig i flera matcher nu att man står sig riktigt bra mot lagen ovanifrån. Björklöven är i ett litet måste-vinna-läge och det är inte lätt att spela då. De har varit pressade redan från första matchen redan där kanske pressen började sätta sina spår. Nu är man pressade på bortaplan mot seriens hittills klart bästa lag. Jag tror man får det tufft idag.


Hästen har imponerat hittills och fortsätter man på samma spår så vinner man även denna match. Hemma i Himpahallen är man brutalt starka och lyckas man bara hålla undan första perioden så löser det här sig. Mitt spel blir Vita Hästen ML till oddset 1.70. Andra bolag är betydligt lägre, men hos Unibet hittar ni detta odds. Detta spelas med en medelinsats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden