Vita Hästen säkrade ett nytt kontrakt när laget besegrade serieledande Karlskrona i den förra omgången. En stark säsong av ett lag som fick massiv kritik från flera experter och värvade spelare ”ingen ville ha”. Nu spelar laget för att behålla platsen till slutspelsserien och möter BIK Karlskoga. Ett lag som Vita Hästen ännu inte besegrat under säsongen. Lyckas laget idag eller inte?

  • Match: Vita Hästen – BIK Karlskoga
  • Speltips: Money line BIK Karlskoga
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 28/2, 16.00

Vita Hästen har gjort en imponerande säsongen som nykomlingar. Däremot har energin tagit slut allt eftersom och laget har sakat efter mer och mer. Men trots det tar laget dom nödvändigaste segrarna som till exempel senast när Karlskrona besegrades med 4-2 på bortais.
Segern innebar Vita Hästens andra på lagets fem senaste matcher och att laget behåller den åttonde och sista playoff-platsen. Laget har sjuttioen poäng, samma poängantal som nian Almtuna som ligger bakom på grund av sämre målskillnad.

Hemma i Norrköping har Vita Hästen gått allt sämre desto längre säsongen har lidit mot sitt slut. Laget förlängde sin förlustsvit i den senaste hemmamatchen mot AIK när laget föll med 2-0. Noterbart är att Vita Hästen bara har gjort ett mål på sina tre senaste hemmamatcher.
Tjugofem hemmamatcher har resulterat i tretton segrar, varav tre efter övertid/straffar och tolv förluster, varav två efter övertid/straffar och en poängskörd på trettioåtta poäng. Det gör Vita Hästen till Hockeyallsvenskans elfte bästa hemmalag.

vitahasten_200V.S BIK Karlskoga

BIK Karlskoga föll tungt mot Malmö på hemmaplan i lagets förra match. Trots att BIK Karlskoga hade en 2-0 ledning efter den första perioden och 3-1 under den andra perioden tappade laget matchen och föll med 4-3.
BIK Karlskoga har åttiotvå poäng och ligger på femte plats och jagas av Björklöven på sjätte plats med åttioen poäng och sjuan Mora med sjuttionio pinnar.
Förlusten sist kan ha blivit kostsam då chanserna att nå fjärdeplatsen försvann, samtidigt som laget måste ta minst två poäng idag om Björklöven tar tre poäng. Men det är bara om Björklöven vinner med max två mål. Annars måste BIK Karlskoga ta tre pinnar för att behålla lagets femte placering om Björklöven vinner med fler än två mål.

Bortaspelet har varit bra under säsongen från BIK Karlskoga’s sida. Laget har dock tappat en del på slutet och är nu uppe i fyra raka bortaförluster efter att ha förlorat den förra bortamatchen mot Västerås med 3-2.
BIK Karlskoga har spelat tjugofem bortamatcher och har spelat ihop trettiofyra poäng. Det efter tolv vinster, varav tre efter övertid/straffar och tretton förluster, varav en efter övertid/straffar. Det gör BIK Karlskoga till Hockeyallsvenskans femte bästa bortalag.

BIK Karlskoga kommer till spel utan:
Carl Berglund
Johan Nilsson
Björn Kindahl
Jens Skålberg

Tre möten, tre segrar för BIK Karlskoga.
Första mötet vann BIK Karlskoga på hemmaplan med 2-1.
Den andra matchen spelades i Norrköping och det resulterade i en 4-2 seger för värmlänningarna.
I det senaste mötet som blev en rafflande tillställning kunde BIK Karlskoga vinna på hemmaplan med 4-2.

Vita Hästen slappnar av för mycket när laget är klara för vidare spel i Hockeyallsvenskan?
Det känns inte otroligt. Laget lyckades besegra självaste serieledarna Karlskrona på bortaplan i den förra omgången med 4-2 och tack vare den segern är laget nu klara för spel i Hockeyallsvenskan nästa säsong.
Men, hemmaspelet har kommit av sig och laget har tre raka hemmaförluster med bara ett gjort mål framåt på dessa matcher.
Att då möta ett BIK Karlskoga som har haft motstuds emot sig den senaste tiden. En knapp förlust hemma mot Malmö sist, och en tung uddamålsförlust i lagets senaste bortamatch mot Västerås, 2-3.
Annars har BIK Karlskoga varit stabila på bortaplan och laget måste med största sannolikhet ta poäng idag för att säkra femteplatsen i tabellen för att få hemmaplansfördel i den kommande slutspelsserien.
Sen trivs BIK Karlskoga mot Vita Hästen och har gått segrande ur samtliga tre möten den här säsongen.
Ett Vita Hästen som kan slappna av då lagets mål är avklarat och kan bara njuta för stunden i den sista omgången. Kanske kan laget blir något för passiva när man har allt i egna händer om det ska bli spel i slutspelsserien eller inte.
Medan ett BIK Karlskoga vill avsluta med seger inför vad som komma skall och laget vill knappast gå in i slutspelsserien med fem raka bortaförluster när spel i SHL finns i slutändan.
Ett Vita Hästen som är alldeles för stora favoriter mot ett revanschlystet BIK Karlskoga och till oddset 2,30 till bortalaget som segrare inklusive övertid och straffar nyper jag hos bet365.