Vita Hästen mot BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskans fulla omgång. Ett hemmalag som vekar tappa alltmer av det fina spel laget har visat upp och har nu två raka förluster. Men dessa förlusterna har varit solklara och Vita Hästen har inte spelat speciellt bra. Medan BIK Karlskoga kommer till spel med en stark 3-1 seger hemma mot Malmö. Kan BIK Karlskoga ta med sig sitt spel från den matchen?

  • Match: Vita Hästen – BIK Karlskoga
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line BIK Karlskoga
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 25/11, 19:00

Hemmalaget Vita Hästen börjar alltmer agera som nykomlingar så som laget i verkligheten är. Ett mindre bra försvarsspel och någon sånär nonchalans i både det offensiva spelet som det defensiva. Med förlust senast mot Karlskrona på bortaplan inkasserade Vita Hästen sin andra raka förlust och den tredje på lagets fyra senaste.

Med endast fem poäng av dom femton möjliga på dom fem senaste matcherna är Vita Hästen seriens tolfte formstarkaste lag.
Med lagets sviktande form börjar även lagen bakom Vita Hästen komma ikapp och gå förbi.Efter att ha legat topp två nästan hela säsongen befinner sig nu Vita Hästen på en tredje plats med fyrtiotvå poäng efter tjugofem spelade matcher. Dock med samma poängantal som tvåan Malmö, men det är bara två poäng ner till fyra och femman i tabellen.

Hemma i Himmelstalundshallen har Vita Hästen varit skickliga och på lagets tolv spelade hemmamatcher är Vita Hästen seriens femte bästa hemmalag. Med en statistik på åtta segrar, varav två efter övertid/straffar, fyra förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 37-28.
Vita Hästen förlorade sin senaste hemmamatch mot AIK med 3-5. Noterbart är att förlusten innebar ett slut på en fyra lång segersvit i Himmelstalundshallen.

vitahasten_200 V.S BIK Karlskoga

BIK Karlskoga verkar ha kommit igång på allvar. Ett tecken är segern i förra matchen mot dåvarande serieledarna Malmö med 3-1 på hemmaplan. En match som BIK Karlskoga genomförde på ett lysande sätt och spelade tight och effektivt.

Med den segern har BIK Karlskoga segrar i fyra av lagets fem senaste matcher och det har totalt blivit elva inspelade poäng. Det har resulterat i att BIK Karlskoga är för stunden Hockeyallsvenskans hetaste lag.
Det märks samtidigt i tabellen där BIK Karlskoga nu har lämnat kvalplatsen och med trettiofem poäng efter tjugofem omgångar befinner sig på en elfte plats. Däremot är inget klart att laget slipper kvala då det är endast två poäng ner till kvalstrecket men samtidigt endast ett poäng upp för att komma till play-off.

Bortaplan har däremot inte varit någon som helst succé för BIK Karlskoga den här säsongen. Med endast tio poäng efter elva bortamatcher är laget seriens sämsta bortalag. Med en statistik på tre segrar, åtta förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 30-45.
Ett ljus i den tunneln är att BIK Karlskoga vann sin senaste bortamatch mot Västerås med 5-4 och bröt sin fyra långa förlustrad på bortaplan.

Säsongens andra möte.
Den första matchen spelades i Nobelhallen där hemmalaget BIK Karlskoga vann med 2-1.

Ett av seriens bästa hemmalag mot seriens sämsta bortalag. 
Och jag väljer att tro på bortalaget? Varför då?
Jo, för att BIK Karlskoga har börjat visat upp sitt rätta jag. Laget har spelat riktigt bra i dom senaste matcherna med undantag för floppmatchen mot Södertälje. Med fyra segrar på lagets fem senaste är det inte heller seriens ”sämre” lag som har stått för motståndet. Mora hemma 5-4 efter straffar, AIK hemma 5-3, Västerås borta 5-4 och nu senast Malmö 3-1.
Där spelade BIK Karlskoga verkligen bra och med ett tight försvarsspel och med bra fart framåt. Det störde Malmö som inte kunde komma upp till sin bästa nivå och tar laget med det spelet ska BIK Karlskoga slå Vita Hästen nio gånger av tio.
BIK Karlskoga vann även säsongens första möte och har ett lite psykiskt övertag på motståndarna.
Nu möter BIK Karlskoga ett Vita Hästen som kan vara på väg att halka ner ytterligare några snäpp i tabellen. Laget har nu två raka förluster och spelet den senaste tiden har inte varit bra. Med två raka nederlag mot ett formstarkt och hungrigt BIK Karlskoga som börjar få en allt mindre skadelista gör att jag ser värdet på bortalaget som det bästa spelet.
Mitt spel blir BIK Karlskoga inklusive övertid och straffar till 2,30 hos bet365.