Det spelas även matcher i Hockeyallsvenska ikväll. Fjolårets skrällag Vita Hästen möter norrlänningarna Asplöven hemma i Himmelstalundshallen. Vita Hästen besegrade Asplöven på hemmaplan i båda mötena förra säsongen. Har Asplöven något koncept att sätta stopp för Vita Hästen?

  • MatchVita Hästen – Asplöven
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Under 5,0 mål
  • Odds: 1,96 @Unibet
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 24/9, 19:00

Vita Hästen har inte varit en lika stor överraskning som ifjol. På sätt och vis har laget inlett säsongen som många har trott. Laget besegrade Sundsvall planenligt i den förra omgången med säkra 3-0 på hemmaplan. En seger som grundlades redan drygt två minuter in i matchen då Vita Hästen tog ledningen och kunde därefter spela bort Sundsvall och vinna relativt enkelt med 3-0.

I och med segern klättrade Vita Hästen upp några placeringar i tabellen och har efter fem spelade omgångar sex poäng. Det räcker för en tionde plats i en något haltande tabell.
Något som ser illa ut för Vita Hästen är lagets målfabrikation. Endast tolv gjorda mål på dessa fem matcher, men där istället försvarsspelet ser bättre ut med då ”bara” tretton insläppta.

Hemma i Himmelstalundshallen har Vita Hästen imponerat under sina två hemmamatcher. Två raka segrar och en klar målskillnad, 7-2. Först en 4-2 seger över nykomlingarna Tingsryd och nu sist 3-0 mot nykomlingarna Sundsvall. Det gör Vita Hästen till seriens femte bästa hemmalag.

vitahasten_200 V.S Asplöven

Asplöven är tippade som lite av ett jokerlag inför säsongen. En del tror att laget från norr kan placera sig riktigt högt upp i tabellen och vara med i kampen om en plats till SHL.
Så har även Asplöven inlett säsongen. Nu sist blev det en 1-0 seger på bortaplan mot Oskarshamn efter förlängning.

Dessförinnan hade Asplöven besegrat Almtuna med 3-2, Pantern 3-1, och Tingsryd med 6-0, på hemmaplan. En förlust har det blivit och det mot BIK Karlskoga på bortaplan där siffrorna blev 3-6. Totalt har laget spelat ihop elva poäng efter fem omgångar och ligger på en tredje plats i tabellen.
Försvarsspelet har varit oerhört stabilt inledningsvis med endast nio insläppta mål på dom fem första matcherna. Notera att Asplöven släppte in sex mål i en av dom fem matcherna.

Bortaplan har däremot varit sisådär för Asplöven’s del. Laget brukar få förlita sig på hemmaspelet. Under säsongen har laget hunnit spelat två bortamatcher och har en seger och en förlust. Det innebär att Asplöven har spelat till sig två poäng och är seriens tionde bästa bortalag i dagsläget.

3-1 i matcher till Vita Hästen förra säsongen.
Asplöven hade det inte lätt mot Vita Hästen förra säsongen och förlorade båda bortamatcherna och en av sina två hemmamatcher. Noterbart är att samtliga matcher var oerhört målrika och det föll minst fem mål i samtliga matcher.

Trots målrikt förra säsongen luktar det målsnålt.
Det är för att Vita Hästen förlitar sig långa stunder på ett stabilt försvarsspel och bra målvaktsarbete. I matchen mot Sundsvall visade laget sitt rätta försvarsspel och kunde spela bort Sundsvall rätt enkelt och att laget fick hålla nollan har stärkt självförtroendet.
Asplöven är en tilltänkt toppkandidat. Mycket på grund av det imponerande lagbygge och försvarsspelet ser riktigt bra ut den här säsongen. Endast nio insläppta mål på fem matcher. Inte ens ett snitt på två insläppta mål per match. Ett Asplöven som har hållit nollan i två av dom tre senaste matcherna och även dom höll nollan i sin senaste match.
Nu väntas det en matchbild med ett Vita Hästen som spelar som alltid försvarsinriktat mot ett Asplöven som har fått bukt på försvarsspelet. Det kommer krävas en del extra för att göra mål på kvällens målvakter som kommer till spel med högt självförtroende.
Det leder till att jag testar under 5,0 mål till 1,96 hos Unibet.