En match i Hockeyallsvenskan när Vita Hästen tar emot Almtuna hemma i Himmelstalundshallen. Ett Vita Hästen som kommer till spel med bra form. Och bra form hade laget verkligen mot Almtuna förra säsongen då det blev fyra segrar av fyra möjliga. Blir det femte raka efter ikväll?

  • MatchVita Hästen – Almtuna
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Vita Hästen
  • Odds: 1,87 @ Unibet 
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 8/10, 19:00

Vita Hästen fick äntligen segra igen på bortaplan. Laget bröt den horribla borta statistiken med fyra raka förluster genom att besegra Timrå med hela 6-2. En match som hade lite spänning inför slutakten då det ”bara” stod 2-1 till Vita Hästen. Spänningen dog i mitten av slutperioden när ledningen utökades till 4-1. Timrå reducerade, men det blev aldrig spännande.

I och med segern har Vita Hästen nu två raka segrar och klättrar uppåt i tabellen. Mycket tack vare en stark formtrend och massor av tre trepoängare. Det har blivit fyra segrar på lagets fem senaste matcher och med tolv poäng på dessa matcher är Vita Hästen seriens andra formstarkaste lag.
Laget har spelat nio omgångar och befinner sig på en femte plats, med tre poäng upp till trean Björklöven och fyran Tingsryd.

Hemma i Himmelstalundshallen är platsen Vita Hästen trivs allra bäst på. Eller vad sägs om fyra hemmamatcher och fyra raka segrar.

30.09.15HOCVita HästenBjörklöven3 : 1
24.09.15HOCVita HästenAsplöven3 : 0
21.09.15HOCVita HästenSundsvall3 : 0
12.09.15HOCVita HästenTingsryd4 : 2

Vita Hästen har alltså maximala tolv poäng av tolv möjliga på hemmaplan och det gör laget till Hockeyallsvenskans femte bästa lag.
I den senaste hemmamatchen besegrades tabelltrean Björklöven med stabila 3-1.

vitahasten_200 V.S almtuna_200

Almtuna fick bryta en två matchers lång förlustrad när det blev en hemmaseger över Tingsryd med 3-0 på hemmaplan. Ett tidigt ledningsmål för Almtuna grundlade segern och med ett mål i vardera period för hemmalaget gav oss slutresultatet.

En viktig seger för Almtuna som lämnade bottenträsket för ett ögonblick i och med segern. Laget ligger på en nionde plats efter nio omgångar med tretton poäng. Det är däremot bara tre poäng ner till kvalstrecket. Det positiva där är att Almtuna har en match mindre spelad mot lagen som ligger nedanför laget.

Bortaplan är däremot ingen favorit för Uppsala gänget. Det har i och för sig blivit två raka matcher med poäng i, varav en seger.  I den senaste bortamatchen föll Almtuna mot Oskarshamn med 3-2 efter straffar. Med en poäng där har Almtuna spelat ihop fyra poäng på bortaplan efter fyra bortamatcher. Det gör laget till seriens sjunde bästa bortalag.

Fyra raka segrar för Vita Hästen förra säsongen.
Dom fyra matcherna går summera som målsnåla och jämna. Av tolv möjliga poäng tog Vita Hästen elva av dessa. Almtuna hade verkligen inte Vita Hästen som fjolårssäsongens drömmotståndare.

Blir det femte raka i inbördes möten för Vita Hästen?
Jag ser att det talar för det. Det på grund av tre anledningar:
1. Vita Hästen är ett erkänt starkt hemmalag. Laget imponerar starkt inne i Himmelstalundshallen och samtliga motståndare som har besökt arenan har förlorat rättvist. Fyra hemmasegrar av fyra möjliga säger en del. Tolv poäng och en målskillnad på 13-3.
2. Almtuna är åt andra sidan ett svagt bortalag. Laget har en seger på fyra försök på bortais den här säsongen och Almtuna har ofantliga problem med att göra mål på bortaplan. Det blev fem mål framåt mot BIK Karlskoga, men utöver det har laget enbart gjort fyra mål på dom tre övriga bortamatcherna.
3. Det är skillnad mellan lagen. Vita Hästen besitter en klart bättre spelartrupp och kommer hamna på Hockeyallsvenskans övre halva. Almtuna kommer tillhöra botten och måste förlita sig på hemmaspelet för att undvika ett negativt kval.
Inte talar det mer för Almtuna mot Vita Hästen när förra säsongen resulterade i en inspelad poäng och fyra raka förluster.
Det slutar med att jag testar hemmasegern till 1,87 hos Unibet.