Hockeyallsvenskan närmar sig slutet av grundserien och Vita Hästen och AIK krigar för att ta så många poäng till som möjligt. Något båda lagen är lika på är att nästan alltid göra minst två mål framåt. Nu är ju frågan om båda lagen lyckas göra två mål mot varandra i samma match?

  • MatchVita Hästen – AIK
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål
  • Odds: 1,77 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 30/1, 16,00

Vita Hästen är inne på segerspåret igen efter att ha besegrat Västerås med 4-2 på hemmaplan i lagets förra match. En seger som satte stopp för två raka nederlag och laget studsade upp på tabellplacering fem i och med vinsten. Vita Hästen har spelat ihop sextiosju poäng efter fyrtiotre omgångar och laget är mycket nära av att klara målet att spela playoff för att kvala till SHL.
Den sista tiden har Vita Hästen varit väldigt produktiva med flertalet mål framåt, men defensiven är inte fullt omutlig utan det rasslar en del i lagets egna kasse likväl. En målskillnad på 106-101 snittar laget 2,46 mål framåt och 2,34 mål bakåt per match.
Sett över lagets fem senaste matcher har Vita Hästen tillsammans med motståndarna gjort minst två mål vardera i tre av dessa fem matcher.

vitahasten_200 V.S AIK

AIK stormar mot den Hockeyallsvenska finalen och är nu uppe i serieledningen efter att man besegrade dåvarande serieledande Tingsryd med 4-3 efter straffar i den förra omgången på hemmapan. I och med vinsten är AIK nu uppe i fyra raka segrar och toppar Hockeyallsvenskan med åttiotre poäng efter fyrtioen omgångar. Samma poängantal som tvåan Tingsryd.
Något som AIK imponerat stort med under säsongen är lagets offensiv. Laget har gjort överlägset flest mål i serien tillsammans med BIK Karlskoga och hela hundrafyrtio mål framåt på fyrtioen matcher är starka papper. Ett snitt på 3,41 mål framåt per match.
Den sista tiden har offensiven fortsatt levererat samtidigt som defensiven svikit något och i fyra av lagets fem senaste matcher har man tillsammans med motståndarna gjort minst två mål vardera.

Säsongens fjärde och sista möte under grundserien.
AIK har 2-1 i inbördesmöten den här säsongen och lagen har gjort minst två mål vardera mot varandra i två av säsongens tre möten.

13.12.15HOCAIKVita Hasten1 : 2
03.11.15HOCVita HastenAIK2 : 3
(2 : 2)
17.09.15HOCAIKVita Hasten4 : 3

Kan målen ramla in från båda hållen?
Det är två lag i god målform. Vita Hästen mäktade med fyra mål i sin senaste match och samma sak för AIK. Vita Hästen har svarat för femton mål på sin fem senaste matcher och AIK har imponerande sjutton mål framåt på sina fem. Lägg därtill att lagen har släppt in minst två mål i för Vita Hästen i tre av dom fem senaste matcherna och för AIK i fyra av sina fem senaste matcher.
Mellan lagen faller målen som oftast från båda hållen. Två av tre möten den här säsongen har båda lagen gjort minst två mål och två av tre lagens möten i Himmelstalundshallen har slutat med minst två mål från vardera håll.
Båda lagen är i god form och målformen är verkligen god. Vita Hästen är som starkast på hemmaplan och AIK släpper in betydligt fler mål på bortaplan än i hemmaborgen. Däremot svarar AIK upp bra med det i offensiven och gör som oftast minst två mål på sina motståndare på bortaplan.
Det är två lag som inte riktigt har råd att tappa poäng och lagen kommer sälja sig dyrt, men för att få med sig något poäng överhuvudtaget måste det sannolikt sättas minst två mål framåt.
Mitt spel blir att båda lagen gör minst två mål till 1,77 hos Unibet.