Sju matcher ska spelas ikväll och därefter är det bara två omgångar kvar i Hockeyallsvenskan. Vita Hästen har den sista playoffplatsen och AIK ligger på kvalplats. Ni förstår innebörden om hur viktiga poängen är framöver. AIK har tagit poäng i fyra raka matcher och Vita Hästen kommer med en förlust i bagaget. Kan AIK lyckas besegra Vita Hästen för fjärde gången den här säsongen?

  • Match: Vita Hästen – AIK
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: X2  
  • Odds: 1,81 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 24/2, 19.00

Vita Hästen har tappat allt spel eftersom desto längre säsongen har gått och har blivit indragna i ett riktigt streckdrama. Detta efter att ha förlorat sju av sina tio senaste matcher och har bara tagit nio poäng av trettio möjliga. I den förra omgången föll Vita Hästen på hemmaplan mot Mora med 2-1.
Vita Hästen landar på en åttonde och den sista playoff-platsen med sextioåtta poäng efter fyrtionio omgångar. Laget har bara ett poäng mer än nian Timrå och det är bara fem poäng ner till kvalplats där motståndarna AIK ligger.

Inne i Himmelstalundshallen har Vita Hästen haft en godkänd säsong,  Laget har tagit trettioåtta poäng efter tjugofyra hemmamatcher gör Vita Hästen till Hockeyallsvenskans tionde bästa hemmalag.
Vita Hästen har en statistik på tretton segrar, varav tre efter övertid/straffar och elva förluster, varav två efter övertid/straffar.
Vita Hästen har nu två raka hemmaförluster och tre förluster på lagets fem senaste hemmamatcher.

vitahasten_200V.S aik_200

AIK har hittat spelet och formen men har haft en del motstuds trots det. Laget har nu tagit poäng i fyra raka matcher och vann den senaste matchen mot formstarka Björklöven med 4-1.
AIK har på sina tio senaste matcher tagit poäng i av dessa matcher och har mäktat med att plocka tretton poäng.
Problemet för AIK har varit till stor del att laget inte kan lyckas vinna när matcherna väl gå till övertid eller till straffar.
Det har straffat laget hårt och nu ligger AIK på kvalplats med sextiotvå poäng efter fyrtionio omgångar. AIK har bara tre poäng upp till närmsta lag ovanför strecket och det är fem poäng upp till Vita Hästen på playoff-plats.

På bortaplan har AIK vaknat till ordentligt. Poäng i tre raka bortamatcher och poäng i fyra av dom fem senaste bortamatcher. AIK har lyckats plocka ihop tjugonio poäng på hemmaplan efter tjugofyra bortamatcher och är Hockeyallsvenskans nionde bästa bortalag. Det via en statistik på tio segrar, varav tre efter övertid/straffar och tolv förluster, varav två efter övertid/straffar.
AIK föll mot BIK Karlskoga i sin senaste bortamatch med 2-1 efter förlängning.

AIK kommer till spel utan:
30 Alexander Hamberg, tumme
50 Robin Olsson, lower body
77 Jacob Spångberg
84 Patric Blomdahl, handled

Tre möten och tre segrar för AIK.
Först vann AIK på hemmaplan med 3-2.
I det andra mötet vann AIK med 5-3 på bortaplan.
I det senaste mötet på Hovet vann AIK med 3-2 efter straffar.
AIK har tagit åtta av nio möjliga poäng mot Vita Hästen den här säsongen.

Blir det en riktig nagelbitare att vänta efter kvällens match?
Det finns mängder av scenarion att titta på om hur tabellen kan se ut om vissa lag vinner medan andra förlorar. AIK kan vid tre poäng ikväll om lagen från plats åtta till tolv förlorar bara ha tre poäng upp till playoff med två omgångar kvar.
Det jag i alla fall tror är att AIK inte går poänglösa från den här matchen. Det på grund av:
1: AIK har spelat upp sig och kommer med en stark seger från den förra matchen mot Björklöven. Trots att AIK hamnade i ett tidigt 0-1 underläge vände laget på steken efter två starka perioder och bröt Björklövens segersvit på sju raka matcher.
2: Vita Hästen har tappat allt eftersom. Bara tre segrar på lagets tio senaste matcher och Vita Hästen ser inte speciellt vassa ut för tillfället och verkar vara tagna av stundens allvar.
3: AIK har tre raka segrar mot Vita Hästen den här säsongen och Vita Hästen har varit det lag för AIK att vända och bryta svackor mot.
Vita Hästen är inget mer än ett godkänt hemmalag och AIK har spelat hyfsat på bortaplan. Jag ser inte att hemmaplan ska vara någon fördel i det här mötet då pressen ligger lika mycket på Vita Hästen som för AIK.
Ett AIK med fyra starka matcher i ryggen mot ett Vita Hästen som inte bjuder sina fans på en alltför underhållande hockey leder till att…
Jag spelar att AIK klarar minst ett poäng, X2 till 1,81 hos Nordicbet.