Fredagkväll och toppmöte i Visby där gotlänningarna tar emot anrika Södertälje. Bortalaget är jättefavoriter på de flesta sidor och så även på Svenska Spel, men oddset där sticker ut något och det är klart spelbart.

  • Match: Visby - Södertälje
  • Speltips: Södertälje
  • Odds: 1.65 @ Svenska Spel
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23/10, 19.00

visby-romaVisby är ett av de lagen som faktiskt överraskat mig positivt den här säsongen i den östra serien. Ja, det är väntat att man är uppe i toppen och slåss, men jag trodde faktiskt att man skulle ha fler lag över sig än bara Huddinge och dagens motståndare Södertälje. Hemmalaget är bra och det kan man inte ta ifrån dem. Man har 20 poäng på nio spelade matcher och endast två förluster, båda under ordinarie tid. Hemma på ön har man bara tappat en ynka poäng och har en målskillnad på fina 22-9. Idag kommer man dock få möta ett riktigt bra lag och det kommer trots hemmafördelen bli en otroligt svår match för dem. Visby är tunga på hemmaplan som sagt, men frågan är om inte Södertälje blir för tunga ändå? Jag tycker faktiskt att man får ett ganska hyfsat odds på den här matchen för en hemmavinst, men jag kan verkligen inte tänka mig att det blir så och då kan jag inte heller spela på en etta här. Visby är bra, men klart svagare än Södertälje. Laget saknar fortfarande viktiga Emil Wahlberg, men man har fortfarande gjort det bra utan honom.

sodertalje_200Södertälje har jag sagt från början att de kommer göra en ”Sundsvall” och inte förlora en match under ordinarie tid på hela säsongen. Jag tror tillochmed att man kommer plocka 22 raka trepoängare, så bra är man faktiskt. Det har ju inte heller börjat på något annat sätt och man står på full pott efter nio spelade matcher med en målskillnad på 56-13. Man tappade en hel del spelare från förra årets trupp, men man har fyllt på med spelare som tillhör den absoluta toppklassen på den här nivån och ska springa hem den östra serien utan större problem. Det ser man också ut att göra nu. Det finns egentligen tre matcher som jag är lite orolig för och det är Visby, Huddinge och Hudiksvall när de spelar på resande fot. Hemma i sin egen borg kommer man vinna lätt. Huddinge har man redan avfärdat relativt enkelt på bortais i den första omgången. Visby är helt klart en av få lag som har chansen mot Södertälje, men känslan är också att man väger lite för lätt. Södertälje ska tillbaks till hockeyallsvenskan och det ska man ha goda möjligheter att lyckas med.


Som sagt, Visby är ett bra lag och kan slå Södertälje, men då ska allt verkligen stämma och det ser jag inte hända. Södertälje slog Huddinge enkelt på bortaplan och bör kunna avstyra Visby också. Mitt spel blir alltså Södertälje att vinna under ordinarie tid till oddset 1.65 hos Svenska Spel. Dem ligger bra mycket högre än de övriga på marknaden. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden