Det är dags för en otroligt viktig match mellan två riktigt bra lag som med lite flyt kunde ha varit en seriefinal. Visby måste vinna för att haka på ettan Huddinge medans Nyköping behöver vinna för att säkra plats i playoffet.

  • Match: Visby/Roma – Nyköping
  • Serie: Allettan Mellan
  • Speltips: Nyköping ML (inkl. övertid/straffar)
  • Odds: 2.28 @ Betsafe
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 15/2, 19.00

Visby är ett bra lag vilket man inte ska snacka bort och har fortfarande chans på en serieseger. Man är klara för playoff, men har som sagt fortfarande chansen att nypa Huddinge på förstaplatsen. Man är ett av de bästa lagen och det förvånar mig inte om de går vinner idag och går om Huddinge i sista matchen. Däremot så måste man slå Nyköping idag och det kommer bli en otroligt tuff match. Visby har denna säsong haft svårt mot Nyköping där man förlorat 3 av 4 matcher. Senaste matchen i allettan uppe i Nyköping fick man stryk med hela 7-0, så att Nyköping kan slå Visby är det inget snack om. Man är dock som starkast på hemmaplan, men samtidigt har man inte övertygat så som man gjorde under grundserien. Visby vann grundserien endast en poäng för Nyköping, men då ska sägas att Nyköping haft problem med skador under stor del av säsongen. Visby saknade några backar förra matchen och det är säkert någon som saknas idag med, tyvärr har jag inget bekräftat.

Nyköping har kommit in i spelet i allettan efter en något seg start. Man har nu tre raka segrar och på dessa matcher har man 17-4 i målskillnad. Laget sägs enligt tidningar vara starkare än dom vart under hela säsongen. Nu är man dessutom helt skadefria också. Jämför man lagen truppmässigt så tycker jag att Nyköping har det bättre laget. Man är jämnare och har fler spelare som kan göra poäng. Visbys spel går mycket gneom poängkungen Andreas Gröndahl, och lyckas man hålla hyfsad koll på honom ikväll så ska man ha en riktigt bra chans till vinst här.

Det som talar för Visby ikväll är väl att de har en lite stabilare målvakt och hemmaplan, men Nyköping har bättre form och enligt mig och snäppet vassare trupp rakt igenom. Att Visby gick runt på fem backar sist lär heller inte hjälpa. Jag tycker Nyköping har något bättre chans än vad oddset visar och spelar med låg insats Nyköping att vinna inklusive övertid/straffar hos Betsafe till oddset 2.28.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden