Visby är hemma på ön och det är där man är som bäst. Nu är det dags för en måstematch och vinst för gotlänningarna om hoppet om en framtida kvalserie fortfarande ska finnas i tankarna.

  • Match: Visby/Roma – Huddinge
  • Serie: Division 1 playoff
  • Speltips: Visby/Roma
  • Odds: 2.35 @ Bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 8/3, 19.00

Visby förlorade den första matchen mot Huddinge med hela 5-1. Inget snack om vilket lag som var det bästa laget för dagen, men samtidigt var siffrorna i överkant. Visby vann både grundserien och Allettan Mellan så att man är ett bra lag är det inget snack om. Under slutet av Allettan så hade man lite skador i truppen, men nu ska alla vara tillbaka. Man har varit spellediga ett tag och det kanske gynnade Huddinge lite i första matchen, men nu har man fått en match i benen och är förhoppningsvis inne i tempot igen. Visby har alltid genom åren varit brutalt starka på hemma plan och denna säsong har inte varit något undantag. Man är ett helt nytt lag hemma på Gotland och alla som kommer hit får det riktigt tufft. I och med Visbys hemmastyrka så tycker jag vi fått fel favorit här. Det ska vara jämnt, men tycker nästan oddsen ska vara omvända. I grundserien tog man 37 av 42 möjliga poäng hemma på ön och hade en målskillnad på hela 71-33. I allettan tog man 18 av 21 möjliga poäng och målskillnaden denna gång var lite tightare, 24-17. Så att man är starkare på hemmaplan är det inget snack om. Samtidigt som att även Huddinge är riktigt starka hemma och lite mer mänskliga på bortaplan. Visby har en bra målvakt i Marcus Lundell, även om han blev utbytt senast. Man har även en av ettans bästa forwards i Andreas Gröndahl. En liten jämförelse mot för ett tidigare denna säsong sedan när man har mötts här på Gotland så har Visby stått i runt 1.65 i odds.

Huddinge har gjort det strålande hittills och nu är man i förarsätet om platsen till kvalserien. Man slog ut Kallinge med 2-1 i matcher efter att ha förlorat bortamatchen och sedan vänt på steken hemma i Björkängshallen. Huddinge har alltid varit starka hemma och lite mer mänskliga på bortaplan, vilket man även visade i matchen mot Kallinge där man inte hade speciellt mycket. Jag ska inte ta ifrån Huddinges prestation såhär långt för man är trots allt topp åtta i division ett denna säsong, för tillfället är man topp fyra om vi ser på resultaten. Samtidigt måste man vara lite realist också. Huddinge hade aldrig varit favoriter i denna match om det hade varit en match i grundserien, vilket vi även såg tidigare under säsongen, men nu har man slagit ut Kallinge och stärkt sina aktier. Dessutom har man tempot i kroppen. Däremot så är det extremt svårt att åka till ön en fredagkväll och möta ett supertaggat Visby som normalt sett är ett av de starkaste hemmalagen vi har i svensk hockey. Huddinge går på kort om folk och nån gång lär man få ett bakslag. Om det blir idag vet vi senare ikväll. Huddinge kör samma lag som sist, förutom Niklas Ekberg som är skadad. Alltså lär de återigen rulla på tre femmor.

Hemmafördelen väger blytungt här och därför sätter jag Visby i förarsätet. Huddinge kan mycket väl gå vidare under denna helg, men just ikväll tror jag att man får det tufft. Jag kör Visby att vinna i full tid till oddset 2.35 hos Bet365 med en insats lite över låg.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden