Det är dags för ett riktigt toppmöte i D-serien. Mina serievinnare innan säsongen, Visby, står som värd för unga talangfulla Huddinge denna fredag. Ett av lagen har faktiskt inte imponerat speciellt hittills och jag tror man får det lite tuffare denna fredagkväll.

  • Match: Visby – Huddinge 
  • Serie: Division 1D
  • Speltips: Huddinge ML
  • Odds: 1.91 @ Betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 11/10, 19.00

41 Andreas GröndahlVisby är vana att spela hemmamatcher på fredagkvällar då motståndarna måste kunna passa in färjan som går till Gotland osv. Det är säkerligen en av anledningarna till att man har varit ett av seriens starkaste hemmalag under de senaste säsongerna. Den här säsongen har jag tippat Visby som vinnare av serien med en slant, och måste väl också stå fast vid att jag tror att det blir så när säsongen lider mot sitt slut i mitten av december, även om det för tillfället känns lite halvdåligt. Laget har inte imponerat spelmässigt så som sina största utmanare har gjort, men kapaciteten finns dock där. Under den senaste tiden har man också plågats av ett par skador till och från. Andreas Gröndahl är som vanligt i toppen av Visbys poängliga, men han har inte fått igång laget så som man velat. I vilket fall så har man inte imponerat så mycket som motståndarna Huddinge har gjort hittills. Man vinner fortfarande matcher och ligger visserligen bara fyra poäng bakom Huddinge, men man får det aldrig riktigt att lossna. En vinst idag är alltså ett måste annars känns det som att Huddinge kommer att hålla undan Visby i tabellen. Man kan vinna idag och gör man det så blir jag glad då man tar in på Huddinge i serien, men känslan för tillfället är att Huddinge är snäppet hetare.

huddinge

Huddinge har överraskat mig denna säsong. Att de skulle bli bra vet man alltid om, men med tanke på att de tappat flertalet tunga namn från förra säsongen så förväntade jag mig att de skulle vara steget bakom Visby. Både anfalls- och försvarsspelet har fungerat otroligt bra och man står med den överlägset bästa målskillnaden efter 8 matcher på 41 gjorda framåt och endast 11 insläppta. Talangfabriken har ett frejdigt anfallsspel med tre femmor där man egentligen har svårt att se vilken som är deras topline. Nyförvärvet David Lillieström Karlsson ligger i toppen av lagets poängliga, tätt följt av ett gäng spelare. På nåt sätt känns Huddinge något stabilare och man har faktiskt åtta raka segrar, varav två av dem på övertid/straffar. Ett stabilt Huddinge bör kunna skapa problem för Visby denna afton.


Huddinge är mer stabila för tillfället och oavsett vilka som går segrande ur striden så blir jag glad då det gynnar på båda sett. Ska man dock försöka dra nytta av dagens förutsättningar så känns Huddinge starkast för tillfället. Jag spelar Huddinge ML till oddset 1.91. Spelet hittar ni hos Betsafe spelas med en medelinsats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden