Fredagkväll brukar betyda match för Visby/Roma och det gäller även denna dag. Kallinge kommer på besök till ön där man jagar viktiga poäng inför fortsättningen medans hemmalaget i princip måste ha med sig en seger för att ha någon chans på en playoffplats.

 

  • Match: Visby – Kallinge
  • Speltips: Kallinge ML
  • Odds: 1.82 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/1, 19.00

visby-romaVisby har fått en tuff start av allettan med två raka förluster och inte ett enda poäng. Senast stod man upp bra i nästan två perioder mot Södertälje borta, men sedan rann det iväg och slutade 6-1 till SSK. Det är väl ganska väntat att man kommer bli ett bottenlag i den här serien. Visby är inte på något sätt dåliga, men det finns sju andra lag i den här serien som är bättre hockeylag än vad det gotländska laget är enligt mig. Den södra serien är den klart bästa rakt igenom av de fyra serierna samtidigt som Stockholmsserien kanske rankas som en av de sämsta. Visby brukar ta sig till allettan, men väl där brukar man ha det lite tuffare. Årets lag från den södra serien är riktigt bra vad det verkar som och ett lag som Kallinge har bara blivit bättre ju längre säsongen gått. Visby har bara spelar två matcher hittills. Den senast mot Södertälje och innan dess mot Huddinge borta där man åkte på torsk med 5-2. Man har på pappret ett ganska bra lag, men känslan är väl att spetsen hos motståndarna från Kallinge idag är lite bättre än vad Visby är. Det som talar för hemmalaget är att man är starka på hemmaplan helt enkelt. Resten tycker jag talar för bortalaget.

krifKallinge har spelat tre matcher hittills där man har vunnit en under ordinarie tid hemma mot Hudiksvall med 5-2. Man slog Troja borta efter straffläggning och förlorade hemma mot Södertälje  med 4-3. Det är ändå en ganska stark start med tanke på vad man mött för lag. Ska man ha någonting att göra i ett playoff så ska man spela jämnt mot de bästa lagen och det tycker jag man visat att man gör. Uddamålsförlust mot SSK är helt okej och jämför det med Visby som förlorade med 6-1, dock på bortaplan, men fortfarande en stor skillnad. På pappret har man ett riktigt bra lag och jag tror faktiskt att man kan ta sig hela vägen till en kvalserien om det studsar rätt. Man har värvat in ett par killar under hösten/vintern som gjort ett fint avtryck hittills och verkar bara bli bättre för varje match som går. Kallinge hade även ganska stor spelaromsättning under sommaren så självklart tar det ett litet tag att komma in i grejerna. Kallinge tycker jag har bättre offensiv spets och framförallt har dem ett försvarsspel som ska vara mycket bättre än Visbys. Det är jag rätt övertygad om att det är så. Kallinge är ett av lagen som kommer ta sig till playoff och det är inte Visby. Det räcker för mig och svårare än så blir det inte.


Kallinge är helt enkelt ett bättre hockeylag än vad Visby är och enda fördelen Visby har den här kvällen är att de har hemmaplan. Mitt spel blir alltså Kallinge ML till oddset 1.82 hos betsson. Insatsen kommer att stanna på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden