Lanciano tar emot Salernitana i match 1 av 2 i kvalet om att klara sig kvar i Serie B. Ett hemmalag som jag i grunden tycker är ett sämre lag, speciellt på pappret. Och ifall man ska ha chansen att ta Salernitana, så måste man få med sig ett bra resultat på hemmaplan annars blir det tufft. Salernitana å andra sidan kan bara ligga och lurpassa i hela matchen, för blir det 0-0 vet man att man är sylvassa på hemmaplan sen. Fördel Salernitana mot ett Lanciano utan sina bästa anfallare.

  • Lanciano – Salernitana
  • Spel: Salernitana +0.25
  • Odds: 1.769 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Lanciano avslutade serien på ett ganska trist sätt med 1 seger på de 10 sista matcherna. Formen på laget är därför inte så värst bra. Det tar man med sig in i denna superviktiga match hemma mot Salernitana där man ska försöka klara sig kvar i Serie B, match 1 av 2 ska sägas. Och ska Lanciano ha någon chans krävs det ett bra resultat här på hemmaplan, för att åka till Salerno och få med sig något resultat kommer bli otroligt tufft då det lär bli fullt ös medvetslös där och då. Men ser vi på truppen så är den svagare än vad Salernitanas trupp är. Man började ju så smått sälja av viktiga spelare i januari, däribland anfallaren Piccolo som stod för typ alla mål efter halva säsongen (8 st), finns nu i topplaget Spezia. Han gjorde även båda målen mot Salernitana på hemmaplan i serien (2-2 då). I övrigt gjorde man sig av med ordinarie mittfältare Paghera och ordinarie högerback Pucino osv osv. Ändå spelade man till sig en formtopp, som sedermera trappade av helt. Och här står vi alltså. Tror man får det svårt att hävda sig trots hemmaplan.

Och som jag sa sålde man av sin bäste anfallare i januari, sedan dess är det framförallt två spelare som gjort målen för Lanciano. Det är Ferrari (9 mål) och Di Francesco (8 mål), båda saknas i denna match. Saknas gör även mittfältaren Giandonato som togs in i januari. Kännbara avbräck offensivt minst sagt.

Virtuslanciano     Salernitana

Salernitana har haft det kämpigt i stort sett hela säsongen, men det är ofta som man fått oförtjänt lite poäng. Men i slutet gjorde man det som krävdes för att ta sig upp från en direkt nedflyttningsplats och har nu bra läge att klara sig kvar vilket var målet i januari när ägaren beslutade för att satsa ganska mycket för att få laget att höja sig. Flera kvalitativa spelare kom in i laget. Och visst har man sett en förbättring. Man är ju framförallt ett bra hemmalag när det är mycket energi från hemmalaget. Och man har haft det svårare på bortaplan. Men i denna match tror jag att man kan få den dit man vill. Det vill säga ligga på rulle och ställa om snabbt. För Lanciano har ju inte direkt mycket att hota med framåt för deras del så det är bara att försvara sig hyfsat och hota framåt, för där är nämligen Salernitana bra. Tror man kommer göra minst 1 mål här och det kan räcka långt.

I bortalaget så saknar man Okinomidis, Bovo och Bagadur. Inga jätteavbräck direkt, då man har ett rätt bred trupp i övrigt.

——————————————————————————————————————————————————————–

Lanciano avslutade serien ganska dåligt och tar med sig den formen in i detta dubbelmöte. I första matchen har dom pressen på sig. Och man har sian bästa anfallare borta och tycker man har en svag trupp i övrigt. Salernitana har däremot en bra trupp och saknar inga jätteavbräck direkt. Formen känns bättre och man är ett bättre lag i grunden. Fördel bortalaget som jag ser det. Jag spelar Salernitana +0.25 till oddset 1.769. Insatsen är strax under medel. Jobbba!!!

/ L’orso