En match där Lanciano som ligger näst sist tar emot Pro Vercelli som ligger 6 placeringar ovanför. Lanciano har tappat flera viktiga spelare nu i januarifönstret och man kommer få en tuff vår om inget nytt kommer in. Pro Vercelli har varken gjort bu eller bä än så länge och känns ändå hyfsat stabila. och jag tycker att man borde ha en ganska bra chans här, med tanke på förutsättningarna, att bortalaget tar minst 1 poäng.

  • Virtus Lanciano – Pro Vercelli
  • Spel: Pro Vercelli +0.25
  • Odds: 1.793 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Virtus Lanciano har ingen vidare form och man ligger näst sist just nu. Spelet har sett ganska dåligt ut på sistone, visserligen har man varit aningen bättre på hemmaplan men det är inget jag skulle förlita mig på. Jag känner att detta kommer bli en jämnare match än vad oddsen talar om. Och mycket på grund av de förutsättningar som blivit nu i januari framförallt. Men även för att det skiljer ett antal poäng och ett antal positioner av en anledning.

Under januarifönstret så har man tappat flera tongivande spelare. Vi kan börja med bäste målskytten Antonio Piccolo som tagit steget till Spezia. Sen har ordinarie mittfältarna Fabrizio Paghera och Domenico Di Cecco gått till Avellino och Catania. Sen har man anfallaren Antonio Rozzi skadad. Sammanlagt så är det alltså tunga avbräck här, framförallt de som lämnat laget och inte har man tagit in många ersättare direkt. Det är väl framförallt Simone Salvato som känns som en bra värvning, annars tycker jag inget sticker ut. Man har fått in 2 spelare från divisionen under som inte håller någon vidare hög klass. Sen har man lånat in två okända tonåringar från Juventus som man inte vet hur man ska bedöma förrän man sett dom in action. 

Virtuslanciano     provercelli

Pro Vercelli har väl inte någon superform precis med 3 förluster på de 5 senaste matcherna. Dock kom förlusterna mot Cagliari, Perugia och Avellino som är bland de bästa lagen i ligan så kanske inte mycket att säga något om. Man var dessutom det bättre laget mot Perugia och hyfsat bra med mot Avellino men två 1-0-förluster blev det dock. Här tycker jag man borde ha en betydligt bättre chans att få med sig minst 1 poäng. Okej att Lanciano är bättre på hemmaplan än bortaplan, men med tanke på vilka spelare dom tappat och att dom inte fyllt på med likvärdiga spelare så tycker jag att vi får ett bra odds på bortalaget här. Jag väljer att tro att det mest stabilaste laget av dom två känns, ja känns stabilare. Och det är Lanciano som har pressen på sig vilket kan passa ett kontrande Pro Vercelli här.

I bortalaget så har det inte hänt så mycket under januarifönstret än så länge och lär väl inte hända så mycket i framtiden heller. Man har ett rätt så stabilt lag och finns inge desperation direkt. Skademässigt så finns inga avbräck, inte heller någon avstängd har man här. Frid och fröjd med andra ord.

——————————————————————————————————————————————————–

Lanciano ligger näst sist av en anledning och det är att man släppt in alldeles för mycket mål, speciellt senaste tiden. Nu har flera viktiga spelare lämnat laget och det måste bara påverka negativt. Formen är inte den bästa heller. Pro Vercelli har varit hyfsat stabila hela hösten, men tappat lite precis innan jul. Men man mötte då topplag, betydligt enklare nu. man har inte heller tappat några nämnvärda spelare och jag tror man tar minst 1 pinne här. Jag spelar Pro Vercelli +0.25 till oddset 1.793. Halv vinst vid oavgjort, hel vinst vid bortaseger. Insatsen hamnar på medel här. Jobba Pro Vercelli!

/ L’orso