Det har nu spelats tre omgångar i Svenska Cupen, och lika många återstår innan vi kan utse en vinnare. På lördag startar kvartsfinalerna och har nu hittat ett intressant vinnarspel på turneringen. Oddset, som ligger på 17,00x pengarna, känns för högt. Investerar 3/10 units.

  • Spel: Häcken vinna Svenska Cupen
  • Odds: 17,00
  • Insats: 3/10 units
  • Bolag: Bet365
  • Spelstopp: 22/3, 14:00

Likt ett allsvenskt genrep ska det spelas kvartsfinaler i turneringen nu på lördag, vilket är exakt en vecka före premiären i serien. Häcken har haft en behaglig resa hit till slutspelet då man besegrade samtliga lag i gruppspelet som var Örgryte (2-0), Sandviken (4-1) och Mjällby (2-0). Trots dessa fina resultat som inbringade den imponerande målskillnaden på +8 kvalificerade man sig inte som en av de fyra bästa gruppettorna, utan får istället spela kvartsfinalen på bortaplan, där man lottades mot Elfsborg. På förhand är det naturligtvis korrekt att hemmalaget är favoriter till att avancera vidare, men om vi bortser från att matchen spelas på Borås Arena, så tycker jag inte att skillnaderna mellan lagen är speciellt stora, om vi endast ser till en match och inte över en hel allsvensk säsong.

Peter Gerhardsson och hans Häcken hade en tuff säsong i fjol, då man faktiskt slutade på nedre halvan av tabellen. Det betyder att klubbens enda möjlighet att få spela Europa League är genom en vinst i Svenska Cupen, så motivationen i dessa slutspelsmatcher kommer garanterat att vara hög. Man har under vintern förstärkt laget på ett intressant vis, framförallt i form av Walid Atta och Ivo Pekalski. Två spelare som båda tillhör seriens bästa på sin respektive positioner när de är skadefria. Trots ihärdiga rykten om El Kabir så kommer han vara kvar fram till sommaren och därmed kunna delta genom hela denna turnering.

häcken

Favoriterna till denna titel är Malmö och Göteborg som båda redan har säkrat sina platser i kval till Champions League respektive Europa League. Av den anledningen kommer de lagen säkerligen inte ta Svenska Cupen på lika stort allvar som övriga lag när Allsvenskan drar igång och Svenska Cupen-matcherna trycks in mellan seriematcherna. Efter dessa lag håller spelbolagen Helsingborg som tredjefavorit till titeln. Skåningarna säkrade visserligen inte någon biljett till Europa League-kval, då man endast slutade på en femteplats, men tycker Roar Hansens lag ser direkt svaga ut.

Häcken har mycket revansch att utkräva den här säsongen med tanke på deras svaga insats i fjol. Man är betydligt bättre än vad man visade då. Med Pekalski och Atta i startelvan höjer man spetskvalitéerna väldigt mycket. Hisingslaget har definitivt tillräckligt med kvalité för att besegra varje motståndare i Sverige. Man tillhör seriens bästa vad gäller högstanivån. Det återstår tre matcher i Svenska Cupen och i dessa borde man kunna få ut tre riktigt bra prestationer, då tror jag att det leder enda vägen fram till en vinst på Friends Arena i finalen.

                                                                                                                                          

17,00x pengarna på att Häcken plockar hem Svenska Cupen känns som ett odds som är alldeles för högt. Detta spelas med 3/10 units hos Bet365.

/Mikel