Bet365 har ett intressant spel på tapeten där man får tippa vinnare av både EM och skytteligan inbakat i varandra. Skyttekung har jag redan deklarerat vem jag tror på, lägg därtill vinnare av hela EM och vi har ett riktigt fint odds att sätta en liten slant på.

  • Evenemang: Fotbolls – EM 2012
  • Spelform: Vinnare och bästa målgörare
  • Spel: Spanien + Llorente
  • Odds: 34.00 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 8/6

Jag tror alltså att Spanien plockar hem EM detta år, precis som man även gjorde 2008. Vi kan börja med att kika på truppen som är uttagen och ska försvara de spanska färgerna.

Målvakter:
Iker Casillas, Real Madrid
Pepe Reina, Liverpool
Victor Valdés, Barcelona

Casillas kommer självfallet vara förstakeeper och det är ingen duvunge vi har att göra med som ni alla vet. Över 100 landskamper på kontot och han vet hur man vinner ett EM-guld då han fanns mellan stolparna 2008. Bakom Casillas finns det bra uppbackning ifall något skulle inträffa, Reina och Valdés är bägge riktigt bra målvakter med rutin.

Försvarare:
Sergio Ramos, Real Madrid
Piqué, Barcelona
Jordi Alba, Valencia
Arbeloa, Real Madrid
Juanfran, Atlético Madrid
Raúl Albiol, Real Madrid
Javi Martínez, Athletic Bilbao

Givetvis är det trist att inte Puyol kommer till spel då han alltid spelar med ett stort hjärta. Men jag tycker han varit lite blek denna säsong och jag tycker det finns väldigt bra ersättare i truppen. Enligt mig finns det två sätt att spela den här backlinjen på. 1. Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba  2. Ramos, Martinez, Pique, Alba. Första alternativet tror jag mest på då jag inte tror Martinez kommer få särskilt mycket speltid, trots att han gjort en kanonsäsong. Hur som haver så står man inte och faller med Puyol och jag tycker det ser riktigt stabilt ut.

Mittfältare:
Xavi, Barcelona
Iniesta, Barcelona
Xabi Alonso, Real Madrid
Busquets, Barcelona
Cazorla, Málaga
Cesc, Barcelona
Jesús Navas, Sevilla
Silva, Manchester City
Mata, Chelsea

Det är dessa killar som jag tror vinner EM-guldet åt Spanien, för det finns absolut inget lag i den här turneringen som ens är i närheten av denna uppsättning. Xavi, Iniesta känns ganska självskrivna, likaså Xabi Alonso. Att sen välja ut någon av resterande spelare är inte ett jobb som jag skulle vilja ha. Personligen så skulle jag vilja se mycket av Cazorla i den här turneringen, som har haft en riktigt bra säsong i Malaga. Men bredden på truppen är riktigt viktig då skador/avstängningar kan ställa till det rejält annars.

Anfallare:
Fernando Llorente, Athletic Bilbao
Pedro, Barcelona
Álvaro Negredo, Sevilla
Fernando Torres, Chelsea

Inte den bästa uppsättningen anfallare i turneringen, men man har det bästa mittfältet bakom sig som kommer assistera fint. För mig är Llorente självskriven i startelvan då ingen av de andra spelare har någon lyckad säsong bakom sig. Llorente är otroligt all-round trots sin storlek och har öst in mål trots att han spelar i ganska mediokra Athletic Bilbao. Ni hittar min rek på Llorente som skyttekung här.


Som skrivet så tror jag att mittfältet kommer vinna EM åt Spanien, och i övriga lagdelar ser det bra ut tycker jag. Enda orosmomentet är anfallet där Villa givetvis kommer att saknas, men jag har en väldigt stark tro på att Llorente kommer kliva fram på allvar nu. Så Spanien EM-guld och Llorente skyttekung, där har ni ett trevligt lir inför fotbollsfesten, 34 ggr degen hos bet365.

/e@sy