MAXSPEL! Äntligen drar NHL igång och jag har hittat ett fåtal spelvärda långtidsspel och jag tänker börja med att presentera vinnaren av Northeast Division. Spelet exkluderar slutpel då det blir helt andra förutsättningar och jag går in med max här. Än så länge är jag 100 procentig när det gäller maxspel och hoppas det förblir så även här.

  • Vinnare av Northeast Division  - Exkl. slutspel
  • Liga: NHL
  • Speltips: Boston Bruins
  • Odds: 2.25@ bwin
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: Går att spela fram till serien är avgjord. Jag spelar däremot innan grundserien drar igång, 19/1.
Northeast Division
Boston Bruins – 2.25
Buffalo Sabres – 4.00
Montreal Canadiens – 5.50
Ottawa Senators – 6.50
Toronto Maple Leafs – 6.50

Boston är ganska tydliga favoriter här för att vara NHL och jag kan inte annat än att hålla med. NHL kan säkert bli annorlunda den här säsongen med tanke på att den blir kortare än normalt, men i det långa loppet tror jag ändå det jämnar ut sig. Alla går in med samma förutsättningar förutom de som varit ute i Europa/AHL och spelat. Boston har en tung trupp och det är många stora bjässar. Förra säsongen hade man ett av NHLs vassaste målvaktspar, kanske tillochmed det bästa, Tim Thomas och Tuukka Rask. Till den här säsongen finns Tuukka kvar och får dela på det tillsammans med den talangfulla Anton Khudobin, som faktiskt är den äldre av dem två. Backsidan är stark och ledda av monstret Zdeno Chara, som är en av NHLs bästa backar, såväl i defensiven som i offensiv zon. Framåt har man många duktiga forwards, men kanske ingen riktig superstjärna. Man har ett tungt och skridskoskickligt lag där spelare som Patrice Bergeron, Tyler Seguin, Milan Lucic och David Krejci utmärker sig lite extra. Jag räknar också med att Boston börjar riktigt starkt då de haft hela 11 spelare runtom i Europa som spelat under lockouten. Man har vunnit Northeast Division två säsonger i rad och jag tycker det ser lika bra ut iår. Boston är ett av de bästa defensiva lagen och samtidigt gjorde man näst mest mål i hela ligan förra säsongen.


Zdeno Chara och Erik Karlsson

Buffalo är enligt oddsen andra bästa lag och sånt är svårt att sia om. Jag tycker Ottawa ser minst lika bra ut. Toronto och Montreal kommer förmodligen få tampas om de två sista platserna. Buffalo har en av NHLs bästa målvakter, Ryan Miller. Alla lag har mer eller mindre minst en bra målvakt med undantag för vissa lag. Jag trodde förra säsongen att Buffalo skulle gå riktigt bra, men man tog sig inte ens till slutspel och jag tycker inte man förbättrat laget speciellt mycket inför denna säsongen. Man har tappat vassa forwards i Brad Boyes och Derek Roy, men fått in några ungtuppar. Jag tror inte laget räcker till. Det brister lite framåt och man skulle behöva nån vass kille till och inte en nedåtgående Thomas Vanek.

Jag tycker däremot Ottawa ser mer intressant ut än vad Buffalo gör, men fortfarande har man en liten bit upp till Bostons nivå. Man har två backar som är riktigt duktiga offensivt, kanske en av dom är lite mer produktiv än den andre. Erik Karlsson blev förra säsongen utsedd till bäste back och har redan dominerat under lockouten borta i Finland. Han vann backarnas poängliga med hela 25 poäng och det bevisar hans höga kapacitet i anfallszon. Sedan har han sina brister i defensiven, men där han fortfarande gjort enorma framsteg om man jämför med hans två första säsonger. Hoppas han kan ploppa upp ytterliggare där så är han återigen en av världens bästa. Framåt har man kapten Daniel Alfredsson och den kanadensiska superstjärnan Jason Spezza. Man har även unge Jakob Silfverberg som efter en trög start i AHL blivit en av lagets bäste spelare under hösten och snittat en dryg poäng per match. Spekulationerna går att han kommer få chansen i deras förstafemma tillsammans med just Spezza och Milan Michalek. Att Ottawa är bra vet vi redan då de tog sig till slutspel förra året och kommer ha bra chans iår igen, men att de ska nå upp till Bostons nivå tror jag inte på. Bredden över fyra femmor räcker inte till.

Inget lag är uträknat i NHL, men jag känner att Boston är för starka för övriga lag. Jag nämner inte ens Toronto eller Montreal för de kommer inte vara inblandade i någon toppstrid, det är jag helt hundra på. Toronto har helt okej bredd framfåt, men saknar kanske en riktigt stabil förstacenter. Dessutom är målvakterna ett stort frågetecken om inte Roberto Luongo och Vancouver accepterar en deal med Toronto. Montreal har flera avdankade spelare och det håller inte. Att man sedan är skadebenägna hjälper inte heller. Boston att vinna Northeast Division till 2.25 hos bwin känns riktigt bra. För er som gillar långtidsspel så är det bara att hugga.

Twitter @HedenskogH 0ch @spelaspelse

Lycka till!

/Heden