Den södra hockeyettan startar även den på onsdagskvällen. Serien är denna säsong ett riktigt getingbo och därför blir det låga insatsen här på ett lag som jag tycker har lite för högt odds. Är det laxarnas tur den här säsongen tro?

  • Match: Vinnare division 1F
  • Speltips: Mörrum
  • Odds: 6.50 @ Nordicbet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 11/9, 19.00

Jag ska börja med en liten kort sammanfattning redan innan jag börjar babbla på om de olika lagen. I F-serien finns det tre huvudfavoriter enligt spelbolagen. Det handlar om ex-allsvenska Tingsryd, Kallinge/Ronneby och just Mörrum. Det kommer också vara dem tre som jag kommer gå in på lite mer noggrant. Efter dessa så kan man räkna upp alla lag som potentiella allettanlag, beroende på hur säsongen artar sig. Det finns två lag som kommer harva i botten och jag är ganska så säker på att både Nittorp och Borås kommer vara de två lag som intar bottenplaceringarna när serien är färdigspelad. De tre favoriterna känns som att de kommer klara att ta någon av de fyra platserna, men mycket kan hända och något lag kan floppa. I vilket fall så kommer det vara en serie där alla slår alla och laget som vinner måste ha turen på sin sida. Det finns många lag i den här serien med fina odds, bland annat både de gamla ”storlagen” Olofström (13.0) och Kristianstad (16.0). Oddsen är för höga, men jag tycker det är struntsamma ifall de skulle haft 3 gånger pengarna eller 40 gånger pengarna. Jag är helt hundra på att de inte intar förstaplatsen därför tycker jag inte oddset är värt oavsett vad det skulle vara. Istället inriktar jag mig som sagt på de tre favoriterna inför denna säsong.

Mörrum170

Mörrum har inför den här säsongen värvat riktigt starkt och det är väl den stora anledningen till att många ser dem som favoriter. Nu ska de bara få ihop det som lag också. Mörrum har under flera säsonger varit ett lag som inte tillhört toppen, men som till förra säsongen gjorde en satsning och tog sig till allettan. Redan förra säsongen hade man ett riktigt bra lag, som kanske egentligen på pappret var bättre än en fjärdeplats i grundserien. Jag tror dock att det sista som saknades var lite av den där topplagsrutinen som de allra bästa lagen har. Nu har man fått ett år på nacken och dessutom har man en starkare trupp jämfört med ifjol. Man har tappat flera tunga pjäser som bland annat Daniel Brasar, Olof Svensson, Daniel Pettersson och Keegan Dansereau. Samtidigt så har man ersatt med riktigt tunga pjäser och jag tycker truppen ser starkare ut denna säsong. Dennis Karlsson i kassen får sällskap av Mattias Pettersson från Halmstad och utgör tillsammans ett av seriens vassaste målvaktspar. Framåt har man fått in Jens Svensson som i många säsonger varit en stor spelare nere i de södra regionerna. Lägg därtill spelare som Henric Andersén, Jonathan Tholander och Hampus Klozz. Olofströms ex-lagkpaten Tommie Samuelsson har även han skrivit på för Mörrum. Man har ersatt Keegan med en annan kanadick vid namn Brandon Wong som har meriter från både AHL och ECHL borta i Nordamerika. På pappret är man starkare än förra säsongen och får man ihop det som lag så blir man otroligt farliga denna säsong. Man har haft en bra försäsong där man bland annat vunnit Stena Cup i Olofström. Även Kallinge och Tingsryd deltog denna helg. Farliga blir man och oddset är högt.

Tingsryd känns kanske som den mest logiska vinnaren. Laget kommer uppifrån och har ett bra lag för ettan, helt klart. Ett litet problem har man och det är att man bytt ut nästintill hela laget vilket säkerligen kommer ta sin tid att spela ihop. Man har självklart tappat flertalet spelare som var tongivande förra säsongen i hockeyallsvenskan, men man har också värvat in spelare som har hög nivå för att spela i ettan. Markus Persson, Niklas Johansson och Dave Lindarv är några av dem. Det ska även bli spännande att se Frölundas J20-kapten Tommi Juntunen i TAIF-tröjan. Dessutom har man fått behålla Filip Owesson och Jarkko Oikarinen. Som sagt laget har många spännande nyförvärv och får man ihop det tidigt så blir man farliga. Däremot tycker jag oddset sitter rätt och Mörrums odds är betydligt mer spelvärt i det här läget.

Den tredje och sista utmanaren enligt mig är Kallinge/Ronneby. Ett lag så sent som ett par säsonger sedan var nere i division två. Nu är man ett av ettans bästa lag, vilket tyder på att man har mycket duktigt folk runtom och ett stort intresse. Som vanligt när det gäller KRIF och de senaste säsongerna så har även dom haft stor spelaromsättning. Lagbygget till denna säsong ser relativt lika ut. Jag tycker dock att laget ser snäppet svagare ut, även om det är med liten marginal. Morgan Hassel är ett tungt tapp på backen och förlusten av Stefan Söder är minst lika jobbig. Jag tycker laget ser starkt ut defensivt och man har värvat in ett par backar som håller god division ett klass. Framåt tycker jag man ser lite sämre ut, även om man fortfarande har en av seriens vassaste offensiver. Förra säsongen var man riktigt bra under grundserien, men man hade även en hel del medstuds och stolpe in. Jag tror inte man har det denna säsong och då får man det tuffare. Att man dock är med i toppen är en självklarhet, men tror inte det räcker ändå fram tillslut.


Det är tre otroligt jämna lag och enligt de flesta runtom i landet så nämner de Mörrum som favoriter. Får de ihop det så vinner de F-serien, men jag ska också säga att det lag som jag tror har störst flopprisk är Mörrum. De har en erfaren tränare, ett stort engagemang och ett spelarmaterial som ska kunna vinna serien. Frågan är bara om de klarar pressen. Mitt tips blir en låg insats på Mörrum som vinnare av division 1F till höga 6.50 hos Nordicbet. Flera andra bolag ligger betydligt mycket lägre.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden