MAXSPEL! Serien som kallas E har en tydlig favorit och det är allt som oftast laget från Norrköping, Vita Hästen. Frågan är bara om man klarar av pressen ännu ett år?

  • Match: Vinnare av division 1E
  • Speltips: Vita Hästen
  • Odds: 1.70 @ Nordicbet
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 15/9, 16.00

Vita Hästen är som vanligt favorit till att ta hem division 1E, om man nu får säga det så. Den här säsongen är man kanske ännu större favoriter än man var förra säsongen. Under fjolåret trampade man igenom grundserien med bara två förluster på 27 macther under full tid och ett försprång på 15 poäng ner till tvåan Skövde. Man vann sedan allettan södra och var bara tre poäng ifrån att ta sig tillbaka till hockeyallsvenskan. Man har också det sista året plågats med lite halvtaskig ekonomi och många av spelarna från förra säsongen har fått lämna klubben av diverse anledningar. Vita Hästen är däremot alltid en väldigt attraktiv klubb för alla spelare och givetvis har man ersatt alla spelarförluster. Frågan är om inte laget ser bättre ut till den här säsongen. Man har tappat viktiga kuggar som Erik Rosén, Mikael Alba, Tomas Wallgren och Jimmy Andersson. Däremot så är de nyförvärv man fått in istället förmodligen en klass över dessa. Marcus  Eriksson har vänt hem efter en säsong i Västerås. ”Macke” får ses som kanske hela ettans bästa spelare och kommer som vanligt vara en nyckelspelare för Hästen. Niklas Lihagen spelade upp Örebro i SHL, men styr nu skutan till Norrköping för att också få ett C på bröstet. Maksim Matushkin och Morgan Hassel är backar av absolut toppklass i hockeyettan. Ja, det går att nämna ytterligare ett par nyförvärv som är riktigt vassa. Man har också plockat in en rutinerad burväktare i Daniel Sperrle. Vita Hästen har det namnkunnigaste laget i hela ettan och allt annat än en serieseger får ses som ett fiasko. Nu under försäsongen har det inte sett överdrivet bra ut, men det tar ett tag att spela ihop såpass många spelare. När säsongen lider mot sitt slut så skulle jag vara förvånad om inte Hästen är ett av lagen i kvalserien till hockeyallsvenskan.

Marcus Eriksson forward_500Marcus Eriksson

Som sagt bakom Vita Hästen har vi ett par lag som kommer slåss om de övriga platserna. Skövde känns det som att man underskattar litegrann och de blir farliga. Kanske kniper dem andraplatsen. Samtidigt har man tappat många av sina duktiga backar vilket gör att defensiven bör bli lidande. Däremot så har man fått in en bättre målvakt så kanske går jämnt ut. Vimmerby och Västervik är även två lag med höga förväntningar på sig. Västervik har faktiskt slagit Hästen under försäsongen. Även Tranås har värvat bra medans Mariestad kanske får ett litet mellanår och får svårt att ta sig till allettan. Egentligen om jag ska vara ärlig så tycker jag inte att jag behöver gå igenom fler lag eller ens gå in mer noggrant på något av de ovannämnda. I det långa loppet så är Hästen det klart bästa laget. E-serien har man dessutom vunnit i tre raka säsonger. Minsta segermarginal ner till tvåan är hela 13 poäng under dessa tre säsonger.


Förra säsongen var det Sundsvall som var maxspelet. Den här säsongen får Vita Hästen ta på sig det ansvaret och ordna lite extra julpengar till oss. Jag spelar 10 units på Vita Hästen som vinnare av division 1E till 1.70 gånger pengarna. Spelet hittar ni hos Nordicbet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden