Division 1C känns överlag som den svagaste serien. Hudiksvall tappade seriesegern i sista perioden förra säsongen och söker nu revansch. Till den här säsongen har även C-serien fått förstärkning när Åkers förflyttats till från D. Jag tror att favoriten håller för trycket denna säsong.

  • Match:Vinnare av division 1C
  • Speltips: Hudiksvall & Åkers
  • Odds: 2.75 & 5.00 @ Svenska Spel
  • Insats: 6/10 units & 4/10 units
  • Spelstopp: 15/9, 16.00

Jag kommer den här gången gå in på tre lag som jag anser ha chansen att vinna serien. Det kommer dessutom bli spel på två av dem för att minska risken för förlust. Hudiksvall är tydlig favorit och ser man på laget så är man rätta favoriter. Åkers har blivit förflyttad från D-serien och det ska bli spännande att se vad de kan åstadkomma i en något svagare (?) serie. Falu är det tredje laget som det kommer att bli en liten titt på, men vi startar med ”Glada Hudik”.

Hudiksvall tappade seriesegern i sista perioden förra säsongen. Något som man säkerligen vill ha lite revansch för. Ska vi titta på laget så har de en stark trupp. Det är en fin blandning mellan unga spelare som vill framåt och ett par äldre rutinerade herrar. Från förra säsongen har faktiskt har två av de bästa lämnat klubben. Jag pratar förstås om Markus Palmberg och Jonas Lönn. Det är två spelare som är svåra att ersätta. Där tycker jag man har lyckats bra och hittat två riktigt vassa forwards. Framförallt handlar det om Jonas Kapla som under flera år varit en stark offensiv spelare. Detsamma gäller Johan Björklund som gjorde en succésäsong hos seriekonkurrenten Borlänge förra året. Dessutom har man tagit tillbaka tvillingarna Pontus- och Linus Wernerson Libäck som är otroligt giftiga tillsammans. Backsidan är även den förstärkt med ett par killar. Bland annat Nicklas Grahn som spenderade fjolårssäsongen hos Västervik. De två ålderherrarna i Hudik är Fredrik Sundin och Magnus Nilsson. Två gubbar som har högre meriter än division ett, dessutom är man och ett snäpp för bra för ettan. Jag tycker som helhet Hudiksvall har ett brett lag och trots att kanske nyförvärvet Kapla saknas i början pågrund av skada så är man det bästa laget i den här serien.

Åkers är underskattade. Det kan jag säga redan innan serien har startat. De kommer från en lite vassare serie och har en grym uppsättning av forwards. Från seriekollegan Wings i D-serien så har man hämtat in två goda poängplockare i Joakim Ramsten och Michael Raynee. Den mest spektakulära värvningen är självklart TonyLagerström som förra säsongen var kapten i Södertälje i Hockeyallsvenskan. Givetvis är han för bra för ettan och det kommer han att visa. Något som ännu inte är klart är kontraktet med förre Örebro-spelaren Stefan Gråhns. Han har tränat med laget och dessutom spelat ett par träningsmatcher. Blir detta en verklighet så har man ett grymt lag på pappret. Lägg därtill att man har en av ettans bästa forwards, Christofer Blid. En spelare som är kapabel till att producera i snitt mer än en poäng per match. Laget har redan innan ett par skickliga forwards och lägg också till ytterligare ett par nyförvärv som jag inte nämnt ovan.  De har ett par tråkiga förluster också, Björn Hjärpe och Martin Backholm bland annat. Tycker dock att nyförvärven väger upp det riktigt bra och laget ser starkare ut till denna säsong. De har dessutom haft en bra försäsong. Ett minus är att Mats Hjort förmodligen blir borta ända fram till jul pågrund av en bruten fot. Oddset är högt och lillpengen testas för att ”säkra upp” litegrann bakom Hudiksvall.

Falu är det tredje och sista laget jag tror har chansen på serieseger. Något säger mig dock att deras lag är lite för tunt. De har en liten trupp och har ofta problem med skador. Man har två riktigt bra spelare, Fredrik Näslund och Anders Lövdahl. Båda två hör till i toppen av alla i hockeyettan, men bakom dessa tycker jag det ser tungt ut. Man kommer tillhöra toppen just pågrund av dessa två herrar, men skulle det vara så att någon av dem är borta någon match så är det blytunga avbräck för hela Falu. Jag tycker inte Falu har samma bredd som framförallt Hudiksvall, men även Åker i viss mån.


Jag ser Hudik och Åkers IF som två bättre lag och därför väljer jag bort Falu. Hudiksvall (6 units) och Åkers (2 units) som backup är mina två vinnare av division 1C. Spelet finner ni denna gång hos Svenska Spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden

UPPDATERING
Det har dykt upp lite ytterligare info angående båda mina vinnare. Något som kommer göra att jag dubblar min insats på Åkers IF upp till 4 units istället för 2. Hudiksvalls kapten och kanske bäste spelare, Fredrik Sundin, har fått ett dystert besked som gör att han tvingas lägga av med ishockeyn. Diskbråcket satte stopp för spel med Hudik denna säsong. Såklart ett jättetapp för Hudiksvall. Däremot har de fortfarande en riktigt bra trupp. Nu kom också beskedet att Niklas Zetterström är klar för Hudik. Man vet aldrig hur det går, men Zetterström är en riktigt bra spelare han med.

Åkers IF har däremot nu under veckan fått klart med Stefan Gråhns. Han har som sagt varit med på både träningar och matcher under försäsongen, men nu har man också kommit överens om ett kontrakt. En jätteförstärkning och just nu besitter Åkers seriens vassaste offensiv. Jag höjer min insats till 4 units på Åkers som vinnare av division 1C.