Det är alltid svårt att pricka vinnare i division 1 serierna i de nedre regionerna. E-serien har i mpnga år dominerats av Vita Hästen, men de kommer få det tuffare iår då det finns ett par uppstickare som kan bli farliga. Tycker inte oddset på Hästen känns spelvärt. Då finns det andra lag i den serien som hellre kan få en peng. Nu ska jag hålla mig till den södra serien, division 1F. Där har jag hittat ett spel där vi håller ner insatsen lite, men de borde ha bättre chans än vad oddset visar.

  • Vinnare division 1F
  • Speltips: Kallinge/Ronneby
  • Odds: 5.50 @ Betsson
  • Insats 3/10 units
  • Spelstopp: 16/9, 16.00

Kallinge/Ronneby var förra året nykomlingar, och gjorde stor succé redan i sin första säsong i ettan. Man tog sig ända till kvalserien till allsvenskan och det är riktigt bra gjort för en nykomling med tanke på hur svårt det är att ta sig dit. Där blev dock motståndet tufft för det unga laget och man slutade sist. Iår har man laddat om och gjort ett par förändringar i truppen. Allt är inklistrat från Eliteprospects så kan ni även kolla in spelarna.

Ska vi börja med spelare de tappat så är båda backarna Olsson och Åkesson ganska tunga tapp. Holm, Svensson och Brasar får också räknas in i den kategorin. Målvakten Henrik Lundberg agerade backup till duktiga Martin Pettersson så målvaktsposten är fortfarande en av de bättre i hela ettan. Ska vi gå över till nyförvärven så har de ganska många. De flesta är riktigt bra nyförvärv också. Oskar Drugge, Linus Rotbakken, Linus Olsson och Henrik Nilsson är alla backar som kommer tillföra  både stabilitet och en hel del offensivt. På forwards-fronten så   lägger man märke till Victor Jigmalm, Viktor Gibbs Sjödin, Joakim Thelin, Andreas Dahlström, Markus Nilsson och  Vincent Scarsella. Den sistnämnde är en oprövad amerikan som spelat i tyska tredjeligan förra säsongen och producerade där rejält med poäng. Jag har själv mött lag från tyska tredjeligan och de håller helt okej division 1 standard. Toppspelarna kan vara riktigt bra. Vincent ska enligt rapporter vara en sådan. Han har även meriter från ECHL och NCAA i USA. Scarsella kommer förmodligen bli en viktig kugge i KRIFs lagbygge. Man har också fått behålla många viktiga kuggar i laget som Oscar Bäcklin, Morgan Hassel, Daniel Olsson-Trkulja, Stefan Söder, William Wallén, Andreas Nordfeldt Victor Wahlqvist och målvakten Martin Pettersson. Laget har en bra försäsong bakom sig och har spelat ut de flesta av sina motståndare och dessutom krossat dessa i skottstatistiken. KRIF har en bra chans att vinna denna serie.

Utmanarna i denna serie heter framförallt Kristianstad och Olofström, men höjer också ett varningens finger för ”nykomlingarna” från allsvenskan Borås. Borås tror jag inte kommer kunna hota om seriesegern, men man har ett lag för att kunna slå sig in som topp 4 helt klart. Det är ett råttbo helt enkelt mellan KRIF, Kristianstad och Olofström.

Kristianstad har ett starkt lag på pappret och vann serien förra säsongen. Man har dock en riktigt dålig försäsong i benen och kanske speglar det in hur laget kommer spela? Inte vet jag. Laget är iallafall bra, men hade förra året en del problem med att göra mål. Kristianstad är alltid stora och tunga att möta och har en bra defensiv samt bra målvakt. Sen stämmer som sagt inte alltid den offensiva biten, men det är helt klart ett topplag. Man har värvat ganska okej och har sen tidigare en av ettans bästa spelare i Jens Svensson. Förra säsongen innan kvalserien tappade man även sin kanske bästa spelare Marcus Waldehagen till Asplöven.

Olofström är ett lag som spelar lite ”stockholmshockey”. Det är full fart framåt, och inte så mycket bakåt. Lär förmodligen se ut på samma sätt iår. Forwardssidan är som vanligt riktigt bra och den kan snurra upp många lag. Man har dock tappat ettans bästa poängmakare Eric Przepiorka till Västervik, men har ersatt deras spelarförluster riktigt bra. De kommer ösa in mål iår också. Förra årets problem var defensiven och det kommer det vara iår också. Förra säsongen var det kaos i egen zon. Målvaktsspelet var inte bra. Till den här säsongen har dem Jesper Engellin som inte hade nån bra säsong under förra året och en oprövad slovensk målvakt. Återstår att se om det räcker.

Enligt mig finns det tre lag som kan ta hem denna serie med tanke på att en av favoriterna gick upp till allsvenskan förra säsongen. Jag tycker Kallinge borde ligga betydligt lägre oddsmässigt, kanske tillochmed vara favoriter. Förmodligen har de så högt då de rankar lagen litegrann efter tidigare meriter. KRIF har inte varit i ettan länge och jag tror det är därför de ligger högre än Kristianstad och Olofstöm. 3 units på Kallinge som seriesegrare blir det för mig.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden