Det är time för division 1 serierna att sparka igång om dryga veckan. Jag kommer komma ut med fler tips angående de nedre serierna, och framförallt när det kommer lite fler odds. Startar dock med en av serierna uppifrån, där det som vanligt är en ganska svag klass om man jämför med E & F. Det är nästan bara toppen som kan mäta sig med dessa. Vinnare av division 1B blir…

  • Vinnare division 1B
  • Spel: Sundsvall
  • Odds: 1.55 @ Nordicbet
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 14/9, 19.00

Sundsvall fick packa väskan förra säsongen och gå tillbaka till divison 1. För att ta sig tillbaka krävs mycket, alldeles för mycket. Sundsvall är för svaga iår för att ha den chansen, men de är tillräckligt starka dör att ta hem en relativt svag serie uppifrån. Sundsvall har tappat en del viktiga spelare från förra säsongen, men även fått behålla viktiga pjäser som Gustaf  Thorell, Niklas Zetterström, Joakim Mattsson  Christoffer Persson. Detta är spelare av hög division 1-klass. Iallafall uppe i B-serien. De har ersatt målvakten Gustaf Lindvall med Sammy Gustafsson från Kiruna och han varit en av Kirunas kuggar i ett par säsonger. Spelare som Eetu Qvist (Bofors), Mathias Franzén (Almtuna), Oskar Thorell (Mjölby), Alexander Lagerström (Södertälje), Viktor Hertzberg (Åkers) och även en dansk landslags-man vid namn Phillip Bruggisser (Esbjerg) har också tillkommit. Sedan en hel del utfyllnadsspelare, men detta ska räcka för att plocka hem den relativt svaga B-serien. Jag räknar kallt också med att Sundsvall fortsätter att plocka in nån spelare. Tveksamt om det kommer till i höst, men man kan alltid hoppas. I vilket fall så ska de springa hem den här serien utan problem.

I normala fall hade jag skrivit lite om ett par utmanare, men i den här serien har vi nog bara en utmanare, och dom ska på pappret inte kunna hänga med Sundsvall. Jag ska nöja mig med en utmanare. Sedan får tiden utvisa om jag har rätt eller fel.

Östersund har sedan förra säsongen tappat ett par spelare som får ses som viktiga. Emil Djuse har fått chansen i Södertälje, Kim Nässlin Eidenert har gått till Tranås, Erik Broman har bytt seriekonkurrenten Kovland, Rasmus Bodin fick chansen i HV71 juniorverksamhet och Petter Segerström gick till Mjölby. Dessa var ganska framträdande herrar förra säsongen. Östersund har inte fyllt på med några jättenyförvärv, men det är ändå skapliga spelare om täcker upp förlusterna helt okej. Nu ska sägas att Östersund fortfarande är ett bra lag, men Sundsvall ska vara bättre. Dessutom har Östersund haft en del skador på försäsongen. Till exempel så missar nyckelspelarna Karl Björkklund och Tobias Falk förmodligen en stor del av säsongen.

Några andra lag är inte värda att gå igenom då dessa inte kommer ha en chans. Sundsvall SKA bara åka hem den här serien och jag tycker det är ett givet maxspel för er som orkar vänta ett par månader på att få det utbetalt. Går väl i och för sig att använda som dubbelvirke. Björklöven ska ju till exempel vinna A-serien utan problem. Jag spelar iallafall Sundsvall att vinna division 1B till 1.55 hos Nordicbet.