En fredagkväll i Vimmerby mellan två av seriens bästa lag. Ett av lagens dras av två tunga avbräck och inget av lagen har öppnat speciellt starkt. Frågan är vilka som tar kommandot och tar hem denna fight. Det är inte ofta man får såpass högt odds på Hästen, men är det dom vi håller på ikväll?

  • Match: Vimmerby – Vita Hästen
  • Serie: Division 1E
  • Speltipe: Vimmerby 
  • Odds: 2.85 @ Nordicbet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 28/9, 19.00

Vimmerby fortsätter jag tjata om. Frågan är bara när maskinen trummar igång på allvar. En match på en fredagkväll när klubben har fri entre ska man absolut kunna ladda om till efter två dåliga insatser i ryggen. Man har startat säsongen trögt. Försäsongen var succé och man krossade det mesta. Även premiären hemma mot Grästorp blev det kross med 10-3. Sedan blev det förlust borta mot Arboga, trots ett markant spelövertag. Senast borta mot Skövde gör man det bra offensivt, men förlorar på för misstag i försvarszon och en målvaktstavla till avgörande 6-5. Jakob Karlsson och Björn Jonasson stod för tre poäng vardera. Nu spelar man på hemmaplan och där är man grymt svårslagna och det pågund av en faktor jag nämnt under tidigare rekar. Vimmerbys ishall har ett betydligt mycket mindre rinkmått än normala svenska hockeyrinkar. Den är mer lik en NHL-rink än en internationell, vilket gör att motståndarna kan ha lite extra svårt att ställa om. Jag har själv varit där för 1.5 säsonger sen och mött laget i kvalet till ettan och det gick fort kan jag lova. Förra säsongen tappade man poäng i en match på hemmaplan under grundserien och det var i sista matchen då man redan var klara och hade en drös med skador. 38 av 39 poäng på hemmaplan slutade det med. Laget körde ju minst sagt över Grästorp i första matchen och siffrorna borde blivit större än 10-3. Vimmerby har återigen full trupp.


Jakob Karlsson har gjort succé i Vimmerby

Vita Hästen har även dem inte öppnat övertygande spelmässigt, även fast man har tre raka vinster. Kumla och Tranås har besegrats med uddamålet och senast slog man tillbaka urusla Grästorp med 8-1 och det är inte mycket att snacka om. Inför säsongen har man tappat deras två bästa poängplockare, Marcus Eriksson till Västerås och Henric Höglund till allsvenska nykomlingen Karlskrona. Båda var extremt viktiga offensivt och både gjorde över 70 poäng under säsongen. Man har även tappat Mike Beck. Backen kom 4 i interna poängligan. Sen så är Hästen ett lag som alltid får in bra spelare och har även fått det till iår, men tappet av framförallt Marcus Eriksson blir extremt svårt att ersätta. Man har värvat in bland annat Ola Svanberg från Borås. Förra säsongen Vita Hästen gästade Vimmerby första gången fick man stryk med 3-2. Då stod Vimmerby i 8 ggr pengarna. Tyvärr har bolagen insett att den lilla byn är att räkna med. Till matchen dras Hästen med två tunga avbräck. Stefan Erkgärds lämnas förmodligen hemma och även en till som ska vara en av de tyngre. Tyvärr har jag inte fått fram namnet på honom, men uppdaterar så fort jag får tag i det.

Vimmerby får mitt tips till en insats under medel där jag framhäver tre saker; hemmaplansfördel, enkronas-match med fri entre och två tunga avbräck för Hästen. 4 units hos Nordicbet på Vimmerby blir mitt spel denna fredagkväll.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Heden