Man kan väl på sätt och vis säga att det är en seriefinal idag nere i Tigerkulan melln hemmlaget Vimmerby och gästande Vita Hästen. Vimmerby ligger på en tredjeplats, 3 poäng ner till Västervik utanför allettanplats. Vita Hästen är i praktiken redan klara seriesegrare och har inte mycket mer än äran att spela för.

  • Match: Vimmerby – Vita Hästen
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Vimmerby
  • Odds: 3.60 @ Bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 25/11, 16.00

Vimmerby har gått som tåget på slutet och de har äntligen nått den nivå man besitter. Senast bortaslog man Skövde, vilket också var Skövdes första hemmaförlust för säsongen. Då har de tillochmed slagit Vita Hästen. Vimmerby har också helt skadefri trupp, något man inte haft under hela säsongen. Man har nu på 16 matcher släppt in max 2 mål i 15 av matcherna. Tyder på en grym målvakt i Calle Brttenberger och en fin defensiv. Man är också enda laget i serien som kan matcha Vita Hästen i målskillnad där Hästen ligger endast 7 plusmål framför. Det skiljer en hel del i poäng, men det beror lite på Vimmerbys sega start. På slutet har man varit svårslagna. Bortmatchen i höstas slutade med 2-1 seger för Hästen och hemmamatchen vanns även den av hästen med 4-0. 4-0 segern speglade inte alls resultatet. Vimmerby visade för mycket respekt i första perioden, i övrigt är det ett helt jämnt spel, kanske tillochmed lite övertag för Vimmerby. Det här låter inte jättelovande, men oddset är bra, Vimmerby har så mycket mer att spela för och de är absolut inte samma lag som man var i början. Klar skrällchans idag och oddset är klart spelvärt.

Vita Hästen är seriegigant och har vunnit serien många år i rad. Lär till 99% chans göra det iår igen. Hästen har senaste matcherna inte övertygat spelmässigt, men ändå vunnit pågrund av den tyngd och klass man besitter. Senaste matchen hade man även en del skadebekymmer och lär säkerligen ha några av dessa problem idag med. Jimmy Andersson, Ola Svanberg, Viktor Torstensson och Johan Erkgärds saknades senast mot Grästorp. Hästen är bra, inget snack om det, men idag har jag feeling för Vimmerby. Det skiljer inte så mycket att Vimmerby ska stå såpass högt i odds. Dessutom är Vita Hästen mycket mer stabila i sin hemmaborg. På bortaplan är de mänskliga.

Vimmerbys hemmaplan är alltid svår att spela på för motståndarna då den har NHL-mått. Så hemmaplansfördel, motivation och att Vimmerby är ett helt nytt lag emot vad dom var i början talar för hemmaseger idag. Vimmerby kan skrälla till 3.60 hos bet365, ett odds som ligger betydligt mycket lägre hos andra bolag. Medellåg insats på Vimmerby, 3 units!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden