Seriefinal om seriesegern och dessutom ett stekhett derby. Detta måste vi såklart också ha ett litet speltips till. Vimmerby står som värd för Västervik som får åka sina dryga två mål för att kämpa om seriesegern. Sedan lagen hamnade i samma serie för ett par säsonger sedan så har Vimmerby vunnit sex raka derbyn. Blir det ändring ikväll?

  • Match: Vimmerby – Västervik
  • Serie: Hockeyettan Västra
  • Speltips: Västervik ML
  • Odds: 2.23 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 3/12, 19.00

vimmerbyVimmerby har återigen gjort en kanonsäsong och man ligger idag på en andraplats i serien bakom just dagens motståndare från Västervik. Laget siktar som vanligt ganska högt och man har ett på pappret ungt talangfullt lag som spelar med otroligt hög fart. Jag tycker ändå att vi fått lite fel odds här denna afton. Vimmerby har en bred trupp utan tvekan, men samtidigt under de sista veckorna har man tappat en hel del kvalité då det är spelare som fått kontrakt med klubbar från högre upp i systemet och därav inte längre ingår i Vimmerbys planer denna säsong. Ett mål man har som klubb är precis det man gjort, att vara en plantskola åt unga spelare som vill utvecklas och komma högre upp i seriesystemen. Det här är såklart ett gott tecken och ett bevis på att man gör rätt saker, men samtidigt påverkar det även det sportsliga resultatet på isen. De spelare som försvunnit är lagets kapten, förstecenter och klart bäste spelare Jakob Karlsson. Även de två bästa backarna Calle Ackered och Jesper Eriksen har lämnat för spel i hockeyallsvenskan. Ersättare ska såklart in i truppen innan allettan drar igång, men den enda man fått in hittills är Nicklas Strid och han har hjärnskakning för tillfället och kommer inte delta ikväll. Truppen är bred som sagt, men mot bra lag som Västervik så kommer det märkas att tre tongivande spelare inte är med.

vastervikVästervik leder serien med två poäng före Vimmerby och kan med en vinst ikväll avlägsna sina största rivaler från kampen om seriesegern. På pappret har även Västervik en grymt bred trupp och ett par fina spetsar. Det största orosmolnet inför kvällen är ”derbyspöket” som finns hos VIK. Man har förlorat sex raka derbyn mot Vimmerby och det är dags att sätta stopp för den sviten. Ikväll har man bättre chans än på länge då man i stort sett kommer till spel med full trupp mot ett lag som kanske är något sargat med tanke på att Vimmerby inte längre har med tre av sina viktigaste spelare. Revanschlusten är stor hos Västervikspelarna och bättre chans än idag kommer man säkerligen inte att få heller. Man får dessutom tillbaka Petter Lindberg som varit utlånad till AIK i två matcher. Oddset är högt på VIK och idag ska man ha bättre chans än oddset visar.


Det är på pappret två ganska jämna lag, men just idag med tanke på att Vimmerby tappat tre femtedelar av sin förstafemma sedan de möttes senast så sätter jag mina pengar på att Västervik vänder den negativa derbytrenden mot Vimmerby. Oddset är högt på bortaplaget och måste testas. Mitt spel blir Västervik ML till oddset 2.23 hos betsafe. Insatsen landar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden