Nu ska jag göra något som jag aldrig trodde jag skulle göra efter nyår. Jag ska skriva ett speltips där jag tror på det laget som har tappat så många viktiga spelare sen starten av serien, men som ändå plockar sina poäng och fortfarande har chansen på kval uppåt.

  • Match: Vimmerby – Troja Ljungby
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Vimmerby 1X
  • Odds: 1.75 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 28/1, 19.00

vimmerbyVimmerby har det varit mycket skriverier om sista månaden. Det har varit spelarflykt, fylla efter match och en massa skit. Man har på nåt sätt visat en liten styrka i matcherna i allettan och man har faktiskt plockat fler poäng än jag trodde. Man har sedan starten av serien tappat sina kanske fyra bästa spelare. Två backar i form av Carl Ackered och Jesper Eriksen. På forwardssidan har Jakob Karlsson och Alexander Holmberg lännat. Det är fyra rejäla avbräck och jag tror nog många inom klubben kände på nåt sätt att man kunde lägga ner säsongen redan då med tanke på att resultaten blev sämre och sämre. På slutet har man ändå fått upp hoppet igen efter ett par starka insatser. Man har fått stortorsk i vissa av bortamatcherna, men resultaten kanske inte alltid speglat själva matchbilden. Man har trots allt vunnit tre av de fyra senaste matcherna och det tyder väl på att man fortfarande kan utmana alla lagen om poängen. Nu har man också chansen på att ta en av de fem första platserna och då är jag säker på att man återigen kommer ge allt för att ”sno” poäng av Troja idag. Man har ju dessutom fått in ett par spelare som ersättare för de som har lämnat under tidens gång. Två nya backar och två nya forwards har kommit in under de sista veckorna och även fast de inte håller samma klass som de som har lämnat så är det fortfarande spelare som tillför nånting. Vimmerby har tagit poäng i 13 av 15 hemmamatcher den här säsongen och det är ett bevis på att man är otroligt hemmastarka på deras ovanligt lilla rink. Jag tycker man har goda chanser att knipa minst en pinne idag också. Man har fullt lag inför kvällens match.

troja-ljungbyTroja har även dem haft en säsong som är lite upp och ner hittills. Man har nog kanske haft lite för höga krav på sig själva med tanke på att man fått behålla stora delar av förra årets trupp som spelade i allsvenskan. Nu ligger man trea i allettan på 13 poäng, endast fyra poäng före dagens motståndare Vimmerby. Troja har visat upp ett tight spel och man har fått slita i varenda match. Troja har spelat riktigt bra på hemmaplan där man hittills är obesegrade under ordinarie tid med 10 poäng och en målskillnad på 12-4. På resande fot har man varit betydligt sämre där man endast plockat tre poäng på fyra spelade matcher. Dessutom med en målskillnad på 4-11 där man faktiskt blivit nollade i hälften av matcherna. Nu har man två raka förluster och det är en viktig match idag där alla poäng är viktiga. Jag tror på en tight match där man inte kommer chansa framåt. Man vet om att Vimmerby är starka hemma, relativt bra offensivt och att de kommer in med gott självförtroende efter en skön seger i lördags. Jag tror att Troja kommer få det tufft idag. Kanske tillochmed att man åker på ännu en förlust på resande fot, men jag kommer gå på det lite säkrare alternativet och hoppas att Vimmerby klarar minst en poäng. Så pass bra verkar man tydligen vara trots alla spelarförluster.


Jag tror det kommer bli jämnt där båda lagen är lite rädda för att förlora. Vid ett oavgjort resultat tror jag det kommer bli ett ganska försiktigt bra och denna match kan mycket väl sluta oavgjort. Mitt spel denna afton blir Vimmerby 1X till oddset 1.75 hos Unibet. Detta spelas med en insats strax under medel och landar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden