Ännu en avgörande match där det bara handlar om en sak för hemmalaget Vimmerby. Man måste vinna efter ordinarie tid annars är deras säsong över. Den här matchen kommer bli otroligt jämn och tight, men känslan är ändå att det ena laget har fördel av framförallt en sak som jag tror blir avgörande här.

  • Match: Vimmerby – Tingsryd
  • Serie: Allettan södra
  • Speltips: Vimmerby 
  • Odds: 2.06 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16/2, 16.00

Vimmerby kommer in till den här matchen med ett mål och det är att man måste ha alla tre poäng annars är det ganska säkert att det här är säsongens sista match. Vimmerby ligger två poäng bakom både Tingsryd och och Mariestad och har dessutom för dålig målskillnad för att det ska räcka med två poäng idag. Vimmerby har blandat och gett hittills i allettan, men kommer in till denna match med god form. Att Björn Jonasson kommit tillbaka i så bra form efter benbrottet är viktigt för Vimmerby. När man spelade borta mot Tingsryd så gjorde man en bra match, men lyckades tappa en 2-1 ledning till förlust med 3-2 i den sista perioden. Räkna med att man vill ha revansch idag. Den stora fördelen för Vimmerby idag är hemmarinken. Man har alltid varit starka på hemma i Tigerkulan, både för att man är ett mycket bra lag och dessutom för att man har mindre rinkar än de övriga lagen. De är snäppet större än NHL-rinkar, men har mycket mindre än övriga lags rinkar här i Sverige. Under deras första säsong i ettan för ett par år sedan så var man nästan oslagbara på hemmais, men har med åren fått mer och mer motstånd. Säkert lite tack vare att de flesta lagen varit där många gånger och vant sig en del med rinken. Idag kommer Tingsryd dit för första gången och det kommer garanterat bli en omställning. I allettan har Vimmerby vunnit 5 av 6 matcher hemma, varav fyra i ordinarie tid.

31433-380x800

Tingsryd öppnade allettan riktigt svagt och det såg länge ut att bli fiasko för hårdsatsande TAIF. Vändningen kom just emot Vimmerby där man vände och vann i sista perioden. Då hade vi spelet på Tingsryd, men idag lägger vi våran tro på VH istället. Räknar man in segern mot Vimmerby så har laget vunnit 6 av de 7 senaste matcherna så formen är det absolut inget fel på. Däremot så är man betydligt mycket starkare på hemmaplan än vad man är på resande fot så det är självklart en nackdel till dagens match. Hemma har man plockat 15 poäng och har +11 i målskillnad medans man på bortaplan har 7 poäng och -5 i målskillnad. På pappret är man bra och missar man att ta sig till playoff så är det en stor skräll och ett stort misslyckande av detta lag. Man borde kunna fått det att stämma bättre än vad man gjort. Idag kan man såklart vinna, men känslan är att fördelen av hemmais väger mycket tungt.


Min känsla är att hemmaplan kommer avgöra här. Vimmerby måste ha tre poäng för att ha chansen till  att ta sig till playoff. Laget har man verkligen för att lyckas och nu när man har hemmaplan så har man också ett gyllene läge. Mitt spel blir Vimmerby att vinna under ordinarie tid till oddset 2.06 hos betsson. Insatsen blir medel och 5 units denna gång.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden