Här är det återigen en viktig match i den södra allettan där jag anser att den är väldigt viktig för båda lagen, men på nåt sätt är det så att jag känner att den bara spelar någon roll för det ena laget. Vimmerby står som värd för Tingsryd.

  • Match: Vimmerby – Tingsryd
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Tingsryd
  • Odds: 1.83 @ ladbrokes
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 10/1, 16.00

vimmerbyVimmerby har startat allettan på värsta tänkbara sätt. Man har bara lyckats knapra ihop en enda poäng på fyra matcher och det är under all kritik för laget som låg i topp i den västra serien av grundserien ända fram till sista omgången. Det finns vissa förklaringar till detta och det är också dessa som är den största anledningen till detta spel. Vimmerby har alltså 8-22 i målskillnad på fyra matcher. Storförlusten senast borta mot Kristianstad var ganska väntad, men att man skulle släppa in åtta mål på de två första perioderna trodde jag inte. Det är väl ett tecken på att laget mer eller mindre gett upp säsongen skulle jag tro. Varför har man gjort det? Innan juluppehållet så skickade man iväg sina tre bästa spelare till hockeyallsvenskan. Jakob Karlsson som var deras kapten och överlägset bästa spelare. Jesper Eriksen och Carl Ackered som var lagets bästa backar, framförallt offensivt. Dessa avbräck slog hårt och man tappade seriesegern till rivalerna från Västervik. Man har en ganska bred trupp, men samtidigt får man tänka på att tappet av deras tre bästa såklart kommer visa sig på något vis. Nu har man spelat väldigt dåligt i början av allettan och det känns som man gett upp säsongen. Inte nog med detta då man bara för någon dag sedan skickade iväg ytterligare en nyckelspelare till hockeyallsvenskan. Alexander Holmberg flyttade till BIK Karlskoga redan i veckan och är nu borta från truppen. Vimmerby har en bra trupp och är väldigt starka på hemmaplan, men samtidigt är det väldigt tufft utan fyra av sina klart viktigaste kuggar framåt. Nyförvärvet Jeff Smith landade på fredagen utan utrustning och verkar inte kunna delta ändå då inte papper verkat blivit klara. Oavsett så är det klar fördel Tingsryd här.

tingsrydTingryd har inte heller öppnat bra och man måste vinna idag för att haka på de övriga lagen i kampen om en plats till vårens playoff. Just nu har man skrapat ihop 4 poäng och man får nog inte en bättre chans att vända sin negativa trend än just idag. Vimmerby är inte alls samma lag som i början av säsongen och Tingsryd borde vinna på både bredd och spets i detta läge. Tingsryd har inte övertygat hittills, men på pappret har man en klart högre grundkapacitet än vad Vimmerby har. De första tre matcherna lyckades man bara göra två mål på och krisen var väldigt nära. Senast tryckte man in sex puckar på Västervik, men lyckades ändå inte vinna, även om det var väldigt nära. Idag är det dags för seger nummer två i denna serie. Tingsryd är just nu bättre på i princip varje position, enda lilla fördelen Vimmerby har är väl på målvaktssidan. Senast fick man som sagt äntligen fart på målproduktionen och jag räknar med att man försöker tighta till det bakåt mer än vad man gjorde senast. Det brukar bli så när man släppt till mycket mål i matchen tidigare, speciellt om man normalt sett är bra defensivt. Nyförvärvet Kari Sihvonen spelade fram till 6-5 målet för TAIF senast och har nu fått acklimatiserat sig lite under veckan och lär vara i bättre form nu. Räknar dessutom med att Oscar Holst är tillbaka från sjukdom. Nej, Tingsryd är bara bättre än Vimmerby och jag blir förvånad och väldigt besviken ifall man inte löser detta denna afton.


Tingsryd har inte öppnat övertygande, men ändå kommer jag att välja en hög insats på dem idag. Vimmerby har öppnat ännu sämre och har tappat fyra av sina klart bästa spelare. Mitt spel denna dag blir alltså Tingsryd att vinna under ordinarie tid till oddset 1.83 hos Ladbrokes. Insatsen landar på 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden