Dags för den sista omgången och ett av lagen har fortfarande allt att spela för medans det andra laget kan slappna av lite och förmodligen har man redan tankarna på avslutningsfesten. Nej, men skämt åsido, ett av lagen är avsågat och har inte ett dugg mer än hedern att spela för.

  • Match: Vimmerby – Skövde
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Vimmerby 
  • Odds: 1.80 @ Ladbrokes
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 17/2, 16.00

Förutsättningar: Vimmerby ligger för tillfället på femte plats, två poäng bakom fyran Mariestad som innehar den sista playoff-platsen. Vimmerby har fördel i målskillnad mellan lagen. Detta innebär att Mariestad som möter Mörrum på hemmaplan, max får ta en poäng för att Vimmerby ska ha chans att gå om. Både Skövde och Mörrum är avsågade och har inget att spela för.

Vimmerby har fortfarande hoppet kvar och man går för tre poäng här. Att Mariestad ska tappa två poäng mot ett avsågat Mörrum känns ju inte speciellt troligt, men det är absolut troligare än vad oddsen på Mariestad visar. Bois är inget jättebra lag enligt mig, och på nåt sätt känns Mörrum som ett bättre lag trots att man ligger där man ligger. Så länge chansen finns så kommer Vimmerby att trampa på. Hemma i Tigerkulan är man också riktigt starka. De har ett mindre mått än vanligt på planen vilket gör att lagen kan ha lite svårt att ställa om sig till en början. Nu har visserligen Skövde spelat där ett par gånger de sista åren, men man har fortfarande väldigt svårtdär nere. Vimmerby är ett bättre lag än Skövde och får man bara spelet att stämma någorlunda här så bör man greja tre poäng. Sedan Vimmerbys återkomst i hockeyettan har Skövde varit i Vmmerby och spelat fyra gånger och det har blivit lika många förluster för skaraborgarna. Målskillnaden är också hela 18-5 på dessa matcher. Vi fick drygt samma odds i höstas när de spelade här i Vimmerby och då hade Skövde något att spela för och ändå fick man stryk med 5-2. Calle Brattenberger är också enormt bra i VH. Senast fick man stryk med 3-2 borta mot Hästen i en match som lika gärna Vimmerby kunde vunnit.

Skövde är avsågade och har inget annat än hedern att spela för. Jag vet själv hur svårt det är att spela utan motivation och dessutom brukar aldrig sista matchen innan serien är slut vara någon höjdare tempomässigt hos det avsågade laget. Jag hade spelat på Vimmerby även om matchen varit lika viktig för Skövde. Skövde gjorde en riktigt bra match senast då man vann på straffar mot Olofström. Nu är man dock mycket starkare på hemmaplan än vad man är borta och det blir garanterat en tuffare match för dem idag. Skövdes största fiende är Mariestad och det finns mycket hat(kärlek) mellan lagen. De gillar att möta varann och spela tuffa matcher. Något som de däremot bör hata är när det går bra för det andra laget. Nu går jag inte in och säger att man går in och lägger sig i denna match, men samtidigt om de får välja vilket lag som ska gå vidare mellan Vimmerby och Mariestad så lär man välja det förstnämnda. Skövde har svårt i Vimmerby och utan motivation kan det bli ännu tuffare. De saknar dessutom vasse forwarden Julius Selle-Larsson och bästa backen Björn Hallner.

Motivation och hemmaplansfördel gör Vimmerby till ett riktigt bra spel på förhand. De måste gå för vinst hela matchen och så länge man inte är i ledning så kommer man tokköra framåt. Jag spelar Vimmerby att vinna i fulltid till oddset 1.80 hos Ladbrokes med en insats lite under hög.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden