Allettan är en kort serie och varje match är viktig. Idag tar ett av topplagen från den västra hockeyettan emot ett av säsongens stora överraskningslag från söder. Jag pratar om dagens enda match från allettan södra där Vimmerby står som värd för Pantern. Det var längesen vi fick ett sådant högt odds på Vimmerby på hemmaplan, men det har också sina anledningar.

  • Match: Vimmerby – Pantern
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Pantern
  • Odds: 1.92 @ Expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 3/1, 16.00

vimmerbyVimmerby har under de senaste säsongerna blivit ett av hockeyettans absolut bästa lag. Man har haft många talangfulla spelare de sista åren och med lite flyt hade man kanske kunnat ta sig till hockeyallsvenskan. Den här säsongen hade man på pappret ett lite sämre lag än vad man hade förra säsongen, men fortfarande ett väldigt slagstarkt lag. Man sprang igenom grundserien på ett utmärkt sätt och slutade på en tredje plats endast ett fåtal poäng bakom Västervik och Tranås. Man var länge högst upp i tabellen, men avslutningen förstörde det och man halkade ner till tredjeplats, som dock ska ses som klart godkänt. Man gjorde flest mål i serien och på hemmaplan var man som vanligt otroligt svåra att möta. Under hösten förlorade man endast en match under ordinarie tid hemma och hade en målskillnad på 62-26. Då känns det rätt ologiskt till varför jag spelar en tvåa denna afton. Det är också därför jag håller ner insatsen litegranna. Vimmerby ser sig själva som en plantskola och den här säsongen har man verkligen fått ett bevis på det när man i slutet av grundserien tappade sina tre klart bästa spelare till olika klubbar i hockeyallsvenskan. Det handlar om poängbästa backarna Jesper Eriksen och Carl Ackered, tillsammans med kaptenen Jakob Karlsson. Det är självklart det speglar in på resultaten och kanske också därför man tappade seriesegern under de sista omgångarna. Just Jakob är en spelare som är väldigt svår att ersätta. Dels för att han var kapten och en ledare, men framförallt för att han var deras bästa spelare offensivt.

Senaste veckan har man också haft lite turbulent i klubben då två spelare har synts på krogen dagarna innan match. Dessa två spelare är nu avstängda fram till måndag och kommer inte medverka idag. Det gäller Dean Moore och Niklas Svensson. Ännu två avbräck alltså. Positivt är dock att Jacob Spångberg från AIK gör debut om han hinner fram i tid. Vimmerby har inte startat bra och ligger sist med två raka förluster. Först utspelade mot Tranås hemma och förlust med 2-3. Sedan var det hatten av för Troja som körde över Vimmerby med hela 7-1. Man kommer få det tufft idag också.

panternPantern överraskade mig hela grundserien och jag väntade egentligen bara på att raset skulle komma. Jag hade fel och man fortsatte tugga på i normal takt och hamnade på andraplats i serien. Klubbar som Tingsryd och Troja hamnade bakom Pantern i serien, vilket gör att det verkligen inte går att skratta bort Pantern längre. Nu har man dessutom öppnat allettan med två raka segrar. Skövde vann man med 2-1 på bortaplan och senast gjorde man en prickfri insats och nollade Tingsryd med 3-0. Det tyder ändå på en hel del styrka. Man har ett jämnt lag där många kan producera, vilket jag trodde skulle vara en nackdel såhär långt in i säsongen. Man kan behöva lite spets för att nå ända fram, men hittills har det funkat bra. Man vinner mycket på sin coach Stephan Lundh som fått ordning på hela laget och taktiskt verkar det inte vara många som kan överlista Pantern. Man är tighta framför egen kasse och är väldigt duktiga på att spela av matcher. Nej, Pantern har överraskat och man har goda förutsättningar till att vinna sin tredje raka idag. Pantern kommer till spel med fullt lag utom Krister Sundlöf som ska saknas.


Vimmerby har tappat sina bästa spelare. Man har dessutom två avstängda idag vilket gör att Panterns chanser blir ännu bättre. VH är starka hemma och därför kommer jag att hålla ner insatsen lite. Mitt spel blir alltså Pantern att vinna under ordinarie tid till oddset 1.92 hos Expekt. Insatsen landar idag på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden