Vimmerby sätts på prov direkt hemma i Tigerkulan när Olofström kommer på besök. Jag förväntar mig en fartfylld match med mycket spelvändningar och jag tror att ett av lagen passar det andra perfekt. Läs vidare så får ni höra mitt resonemang.

  • Match: Vimmerby – Olofström
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Vimmerby ML (Inkl förl+str) 
  • Odds: 2.03 @ Betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 4/1, 19.00

Vimmerby har varit upp och ner hela säsongen och man går in som bottentippade i allettan. Förra året gick man in med höga förväntningar och det blev magplask. Till den här säsongen kan man spela utan större press och dessutom har man ett år på nacken i allettan trots att laget har många nya spelare. I premiären mot Mariestad var det många som trodde på seger för just Mariestad, men Vimmerby gör en grym match och var det bättre laget. Första perioden fick Mariestad ett tidigt ledningsmål och efter det hade Mariestad också en rejäl press. Man redde dock ut situationen och under resterande två perioder så var man klart bättre än Mariestad och vann tillslut med 4-1. Vimmerbys spel går ut på att vända spelet snabbt och det är något man är riktigt bra på. Man har enorm kvalité i laget och det skulle inte förvåna mig om de tar en av de fyra platserna då man verkligen har material till det. Problemet är bara att de ska få ihop det  som ett lag. Något som har blivit bättre sista månaden. Anledningen till att jag tror att Oloofström kommer passa Vimmerby perfekt är för att i Olofström spelar ingen back. Det har tillochmed blivit ett ordspråk av detta. Det är full fart framåt och detta borde ett kontringsstarkt Vimmerby kunna utnyttja på bästa sätt.  Höstens poängkung Björn Jonasson gjorde två av målen mot Mariestad och kommer tillsammans med kapten Jakob Karlsson bli två av lagets viktigaste spelare. Calle Brattenberger gjorde en fin match och har fått en bättre start än han fick förra säsongen i allettan. Då gick han in halvskadad och kunde inte hålla upp samma fina spel som han hade haft under hösten. Nu är han skadefri och i storform.

Olofström är inget dåligt lag och är ett av lagen som slåss på allvar om en av de fyra platserna. Man förlorade dock första matchen på hemmaplan mot Mörrum trots att man vann skottstatistiken. I Olofström händer det alltid en massa saker. Antingen är det bråk, tränarbråk eller bara ekonomiska struligheter. Den här säsongen har det varit alla tre om jag minns rätt. Olofström ligger en massa hundratusen back och antar att löner blir försenade osv. Inte fått fram något bekräftat, men kan bara anta att det är så. Stämningen kanske inte är den bästa i klubben, men på pappret har man ändå ett slagkraftigt lag. Man har flera duktiga offensiva spelare och det är också det Olofström oftast förknippas med. ”I Olofström spelar ingen back”. Framåt har man spelare som Thomas Fahlqvist, Benoit Doucet, Felix Maegaard-Scheel och ja, man kan nämna flera, men i det här läget tror jag inte man räcker till för att plocka med sig full pott hem.

Jag tror Vimmerby tar vara på det här och vinner matchen. Man är duktiga i spelvändningarna och har skickliga forwards som bör ta vara på de lägen de får. I kassen har man Calle Brattenberger och han kommer bli en matchvinnare. Jag hoppas att de löser det efter full tid, men tar ändå moneyline-oddset som inkluderar hos Betsafe som inkluderar eventuell övertid/straffar. En medelinsats får det bli till 2.03.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden