Hockeymatch hämtad från svenska division 1E, där förväntade topplaget Mariestad gästar Vimmerby. Två lag som det i grunden skiljer mycket mellan vad gäller kvalitet. Spelvärt odds!

Match: Vimmerby – Mariestad
Tips: 2:a
Odds: 1,70 @ Betsafe
Insats: 9/10 units
Spelstopp: 2011-09-21 19:00

Motivering:

Trots totaldominans senast, hemma mot Grästorp, lyckades Mariestad inte sätta in den avgörande pucken förrän under övertiden, i en match där resultatet skrevs till 2-1, trots förkrossande skottsiffrorna 46-16. Man har i år plockat ihop ett intressant lag, och är enligt mig ännu vassare än i fjol vad gäller spetskompetens. Man har värvat in en vass trio från Ore och Enköping, herrar vid namn Persson, Davidsson och Pontusson, som säkerligen kommer att finnas med regelbundet i målprotokollet.

Trots dominansen sist så fick man inte full pott, och det tror jag att Vimmerby får smaka på idag, då jag tror att man kommer gå ut och köra 100 % direkt från nedsläpp till slutsignal, och då ska ett sämre lag som Vimmerby vara numret för litet för att hålla jämna steg.

Vimmerby inledde med förlust 5-2 borta mot Arboga, i en match där man släppte till väldigt mycket skott mot eget mål (hela 49 stycken), och det lär inte vara bättre mot Mariestad ikväll! Målvakten Brattenberger gjorde trots förlusten en lysande match sist, då det alltid är grymt bra som att mota över 40-talet puckar mot mål. Jag tror dock att bedriften inte upprepas i afton mot ett vassare Mariestad…

Jag ger Mariestad ca 65-70 % chans till seger under ordinarie tid, och då är 1,70 är mumsbit! Ska vi säga 1-6?

God spellycka,
/Blixt