Allettan Södra har som väntat blivit ett riktigt getingbo. Mellan lag 3 som är Kallinge och lag 7 som är Kristianstad skiljer det endast 4 poäng. Det enda laget som nu är lite avhängt och får sikta in sig på nästa säsong är Mörrum. Nu väntar en hyperviktig match mellan Vimmerby och Kallinge.

  • Match: Vimmerby – Kallinge
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Vimmerby ML (inkl. övertid/straffar)
  • Odds: 2.08 @ Betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 30/1, 19.00

Vimmerby har ångat på över förväntan för de flesta och ligger just nu på fjärde plats, endast två poäng bakom F-seriens gigant Kallinge/Ronneby. VH har riktigt bra form och har två raka bortasegrar i bagaget mot Olofstöm respektive Mörrum. I den senaste hemmamatchen fick man stryk emot Mariestad med 2-0 och stoppades totalt av Bois för dagen riktigt duktiga målvakt, Andro Michel. I normala fall är man väldigt hemmastarka och spelar med fartfyllda spelvändningar och oftast matar de massvis med skott mot motståndarmålet. Vid vinst imorgon så går man om Kallinge i tabellen och vid förlust så kommet nog tre av lagen dra ifrån och ha satt sig i ett riktigt bra utgångsläge inför slutspeurten. Det är just Kallinge, Vita Hästen och Olofström som mer eller mindre kommer vara klara för playoff. Vimmerby har gått starkt på slutet och man börjar få ingång sitt spel och den där potentialen som verkligen finns där. Man mötte Kallinge på bortaplan för inte så längesen och förlorade då med 4-2 efter en horribel domarinsats, enligt många i media. På hemmaplan har man riktigt bra chans att trycka dit ett Kallinge som för tillfället inte alls är i balans.


Simon Dahl avgjorde senast

Kallinge har det tufft just nu. Tillsammans med Vita Hästen så fick de en lysande start och drog ifrån alla de andra lagen. Man slog Vita Hästen på bortaplan, men efter det har det bara gått utför. Man har tre raka nederlag  och man har dessutom gått mållösa i två raka matcher. Kallinge är inte dåliga, och har chans att vinna den här matchen, men tycker oddsen sitter fel. Man ska inte vara så stora favoriter som man är, för det är trots allt två jämna lag som möts. Det kommer bli en jämn och tät match där jag tror att Vimmerby kommer dra det längsta strået pga att man just nu har lite mer medstuds än Kallinge. Martin Pettersson har inte övertygat lika mycket i grundserien och han kommer behöva vara på tå idag för att de ska åka hem med fler poäng än Vimmerby. Möjligt att han har känningar av sin skada han slog upp i början av serien.

Hemmafördelen och bättre form gör att jag ger fördelen till Vimmerby. Deras rink har ett betydligt mycket mindre mått än normala rinkar. Dessutom får vi ett riktigt fint odds på dem som inkluderar övertid/straffar. Betsafe erbjuder 2.08 och det tar jag direkt med medelinsats. Jag kör samma insats här som i min andra rek på Kumla vilket gör att endast en behöver sitta för att gå lite plus, däremot tycker jag båda har riktigt bra chans.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden