Europafotbollen avlöser varandra då vi idag går in i tredje omgången av Europa League. Villarreal tar emot Zürich hemma på El Madrigal och jag tror vi får se ett heltaggat hemmalag här som tar en säker seger.

  • Match: Villarreal – Zürich
  • Spel: Villarreal -1, -1,5 (asian)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Villarreal har imponerat inledningsvis på säsongen och placerar sig på en sjätteplats i ligan just nu. De två förlusterna man samlat på sig i ligaspelet har kommit mot Real Madrid (0-2) och Barcelona (0-1), vilket inte är mycket att snacka om. Även i Europa League har man spelat bra i de två inledande omgångarna och man toppar Grupp A just nu på fyra poäng. Man startade europaspelet med ett kryss borta mot Borussia M’gladbach och sedan avfärdade man Apollon med enkla 4-0 på hemmaplan. Jag skulle inte vilja påstå att den gula ubåten går in för Europa League  stenhårt, men bredden i laget gör Villarreal riktigt starka oavsett. Man har ett koppel av intressanta spelare i laget och speciellt på mittfältet så vimlar det av klass tycker jag. Jonathan dos Santos och Espinosa har inte fått överdrivet mycket speltid i ligan hittills, och precis som mot Apollon så verkar man ta plats från start idag. På topp så vilar man Uche helt idag och Gio dos Santos börjar förmodligen på bänken, detta till förmån för ynglingarna Moreno och Vietto. Givetvis en liten försvagning ska sägas, men det är två väldigt hungriga spelare som Villarreal kastar in här, vilket kan vara en fördel. Moreno gjorde två mål mot Apollon och Vietto spelade fram Espinosa till två mål, så man har producerat när man väl fått chansen. Villarreal har en tydlig spelidé och det fina passningsspelet som kännetecknar laget kommer inte förändras på grund av att man byter ut en del spelare i startelvan.
Rukavina, Musacchio, Jokic, Perez och Dorado kommer inte till spel idag på grund av skador. Sedan vilar man som sagt Uche som inte är uttagen i matchtruppen.

Villarreal_200x200FC_Zürich_logo_(1977-1981)

Zürich har jag ingen stenkoll på direkt men man toppar den inhemska ligan just nu med en poäng före Basel. Merparten av poäng i ligaspelet har kommit på hemmagräs där man fortfarande är obesegrade. På resande fot har man inkasserat sina två förluster där Grasshoppers (1-3) och St. Gallen (1-2) blivit för svåra. Kikar vi till Europa League så ligger man som jumbo i gruppen på endast en pinne så här långt, en poäng som kom i senaste omgången på hemmaplan mot Borussia M’gladbach. I premiäromgången av europaspelet blev det förlust mot Apollon (2-3) på bortagräs. Precis som hos hemmalaget så har tränare Urs Meier deklarerat att det kommer bli en viss rotation i startelvan, då det väntar en viktig hemmamatch mot formstarka St. Gallen i ligaspelet till helgen. Zürich har knappast samma bredd i truppen som Villarreal och det är ytterligare en detalj som pekar till hemmalagets fördel.
Hos gästerna stryker vi Kecojevic (back), Raphael Koch (back), Rikan (mittfält), Sadiku (anfall) och Gavranovic (anfall), som alla går skadade.


Jag gillar bredden hos hemmalaget och trots att man kommer rotera en del idag så har man ett mycket slagkraftigt lag. Sedan blir det förmodligen så att man byter in Gio dos Santos någon gång i andra halvlek, då man endast plockat med sig tre anfallare till dagens match. Det fina passningsspelet kommer fälla avgörande här och jag tror Villarreal tar en seger med minst två bollar.

Testar även tre målskyttespel i matchen med mindre slantar:

Vietto målskytt – 2,50 @ bet365 - 0,5/10 units
Moreno målskytt – 2,37 @ bet365 - 0,5/10 units
Espinosa målskytt – 4,33 @ bet365 - 0,5/10 units

/e@sy