En måndagsmatch i segundan idag där de gula ubåtarna Villarreal jagar en direktplats till la liga. För motståndet står Xerez som är jumbo och redan klara för nedflyttning.

  • Match: Villarreal – Xerez
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 2,15 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Villarreal jagar alltså en direktplats till högstaligan och vid vinst idag så kliver man upp på en andraplats och petar ner Almeria tack vare bättre målskillnad. Med endast två matcher kvar av säsongen har man alltså inte råd med några poängtapp i en sådan här match och jag tror det kommer vara full fart från start ikväll. Formen är god med två raka vinster nu och man har dessutom gjort en hel del mål framåt med sju fullträffar på dessa matcher. Framförallt anfallaren Ikechukwu Uche har varit glödhet på slutet med mål i tre raka matcher nu och han är även lagets främsta målskytt på 13 baljor. Men man har även släppt in mål i tre raka matcher och även fast Xerez håller till i botten av tabellen så ska man inte underskatta ett lag som gjort fyra mål på Girona nyligen.

Inga större avbräck hos hemmalaget som endast saknar den skadade trion Hernán Pérez, Farinós och Dorado.

Villarreal CF v Valencia CF  - Liga BBVA

Xerez har varit klar för nedflyttning ett par omgångar nu och man inledde detta med att ta en tung skalp på bortagräs mot Girona, en match som man kunde vinna med sanslösa 4-2. Nu hade Girona en hel del spelare borta i den matchen men det är ändå en indikation på att det här laget kan spela fotboll i sina ljusa stunder, man pressade även serieledande Elche på bortagräs för några omgångar sedan. Nu när man är klara för nedflyttning är det ingen större press på laget och det faktum att man spelar på bortagräs här minskar den pressen ytterligare, så även fast man inte har särskilt stora segerchanser idag så tycker jag man har fina möjligheter till att åtminstone göra mål.

Bortalaget får tillbaka Lucas Porcar, Bruno Herrero och Raúl Cámara här och det är viktiga spelare som förmodligen går rakt in i startelvan. Saknas gör ytterback Mendoza och även långtidsskadade José Mari, Ogbeche, Vélez och Ruz.


Villarreal är klara favoriter här och det med all rätt eftersom man har massor att spela för mot ett avsågat Xerez. Men jag tror att Xerez kan bita ifrån sig hyfsat ändå och även fast man inte har någon bländande defensiv så tror jag som sagt att man kan bidra till överspelet. Båda lagen gör mål är ju även ett tänkbart spel i matchen men det kan mycket väl bli så att Villarreal löser den här linan på egen hand. Över 3,5 mål blir alltså spelet och det är en medelinsats som gäller.

/e@sy