Vi tar oss till El Madrigal idag där Villarreal och Sociedad ska mötas för tredje gången på en vecka. Idag är det returmöte i cupen som gäller där första mötet slutade mållöst.

  • Match: Villarreal – Sociedad
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Villarreal höll på att ryka redan i förra omgången av cupen då man ställdes mot grannen Elche, men man lyckades krångla sig vidare efter sammanlagt 3-2 över två möten. Inte heller i första cupmötet mot Sociedad (0-0) imponerade man och det var en väldigt chansfattig samt avslagen match. Men det har hänt lite sedan dess och helgens ligamatch, mot just Sociedad, var det bästa jag sett av den gula ubåten den här säsongen. Man vann med hela 5-1 och visade upp ett strålande anfallsspel, med en helt outstanding Giovani dos Santos på planen. Nu tror jag knappast man vinner med dessa siffror idag och man har även deklarerat att det kommer roteras en del i laget. Men Villarreal har fullt dugliga ersättare offensivt och jag tror inte man ska behöva gå mållösa från planen idag.

Hemmalaget har tagit ut en stark trupp till kvällens match och får endast klara sig utan Cani, Farinós och Íñiguez som fortfarande går skadade.

villarrealsociedad

Real Sociedad hade inga större bekymmer med att avfärda Algeciras i sin första omgång i cupen. Efter 1-1 på bortagräs visade man sin styrka hemma på Anoeta och vann med hela 4-0. Men nu är det helt annat motstånd och självförtroendet fick sig en rejäl smäll i storförlusten mot Villarreal i veckan. Nu ska man inte ta något ifrån Villarreal i den matchen, men Sociedad har definitivt spelat bättre fotboll under säsongen. Man visade noll karaktär och spelare som Vela, Prieto och Griezmann var helt osynliga under långa stunder. Jag räknar iskallt med ett helt annat Sociedad i kväll och till skillnad från hemmalaget så tror jag inte att man roterar överdrivet mycket. Vi ska även komma ihåg att Sociedad har en stor fördel om man skulle lyckas pilla in ett mål i den här matchen, då måste nämligen Villarreal gå för två mål för att fixa avancemang.

Bortalaget reser med en stark trupp och har bara ett gäng långtidsskadade spelare på frånvarolistan, däribland De la Bella, Ifran, Granero och Estrada.


Villarreal har riktigt bra självförtroende i anfallsspelet efter 5-2 på Rayo och 5-1 på Sociedad den senaste veckan, och även fast man kommer rotera en del så har man som sagt en bra bredd i offensiven. Sociedad fick sig nog en rejäl utskällning efter senaste mötet mot Villarreal och det skulle förvåna mig om man är lika tafatta i afton. Det känns som det kan bli en del mål här och jag testar därför över 2,5 mål med en insats strax över medel.

Måste även testa en chanspeng på den raka tvåan då oddset helt enkelt är för högt. Spelas därför med 0,5/10 units till fina 5,25 hos bet365.

/e@sy