Mycket intressant möte på El Madrigal idag där den gula ubåten Villarreal tar emot Sevilla. Två offensivt starka lag med en del defensiva svagheter öppnar för mål i min bok. Häng på!

  • Match: Villarreal – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Villarreal har haft en bra start på säsongen och parkerar just nu på en 5:e plats i La Liga, med endast fyra poäng upp till serieledande Real Madrid. Men formen hos den gula ubåten är tveksam då laget endast har en inspelad poäng på de tre senaste omgångarna. Förluster mot Levante (0-1) och Celta Vigo (1-2) följdes upp av ett kryss i senaste omgången mot Las Palmas (0-0) på bortagräs. Offensivt gillar jag Villarreal, och speciellt hemma på El Madrigal där de är otroligt offensiva med sitt trygga passningsspel. Villarreal har gjort åtta mål framåt på fyra hemmamatcher så här långt. Men kikar vi defensivt finns det mycket kvar att jobba på, där jag tycker att Villarreal saknar långtidsskadade mittbacken Musacchio otroligt mycket. Bailly har gjort en del fina matcher, men allts som oftast så är han en säkerhetsrisk där bak. Sevilla är ett kontringsskickligt lag och där kan Bailly få problem i 1 mot 1 situationerna idag.

Förutom långtidsskadade Musacchio och Asenjo så stryker vi även anfallarna Adrian och Baptistao. Med Bakambu och Soldado framåt idag så tycker jag dock inte att de två sistnämnda är några direkta avbräck.

Villarreal_200x200Sevilla_200x200

Sevilla hade en knackig inledning på säsongen men har trummat igång på allvar nu. De fyra senaste omgångarna har inneburit tre vinster och ett kryss, där laget bland annat besegrat Barcelona (2-1). Sevilla har fått igång målskyttet ordentligt och slaktade Getafe i senaste omgången med hela 5-0. Fransmannen Gameiro fick göra ett hattrick i den matchen och han blir en otroligt viktig spelare för Sevilla idag. Villarreal kommer ha bollinnehavet, men när spelet vänder har gästerna en speed framåt som kan ställa till det. Konoplyanka och Vitolo lär spela på en varsin kant idag och även det är herrar som kan göra sin gubbe 1 mot 1. Men även Sevilla känns aningen svaga defensivt, främst på grund av skador på Pareja och Carrico. Sevilla har även släppt in mål i sju av nio matcher den här säsongen.

Förutom Pareja och Carrico stryker vi även Beto, Kakuta, Sanchez samt Banega till dagens match.


Det brukar bli bra fart på El Madrigal och det kan vi även se på Villarreals hemmamatcher denna säsong där tre av fyra matcher klivit över 2,5 mål. Jag tror på bra fart även idag och slänger därför in en tyngre insats på över 2,5 mål.

/e@sy