El Madrigal bjuder på finmatch under söndagen då Villarreal och Sevilla drabbar samman för den tredje gången på 1,5 vecka. Sevilla har vunnit samtliga tre möten mot Villarreal den här säsongen om vi räknar med ligan och EL. Dags för revansch nu?

  • Match: Villarreal – Sevilla
  • Spel: Villarreal
  • Odds: 2.15 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Villarreal har gjort det bra under säsongen och har nu chans att rycka ifrån Malaga i kampen om den sista europaplatsen. Det är ungefär det som Villarreal har att spela för i slutskedet på säsongen, för 10 poäng upp till Atletico på sista CL-platsen kommer laget aldrig hämta in. Den gula ubåten har alltså tre raka förluster mot Sevilla där två av dessa kom i EL nyligen, 1-3 på hemmaplan och 1-2 på bortagräs. Men resultaten har inte direkt speglat matchbilderna då Villarreal varit det klart bättre laget i båda dessa matcher. Sevilla har spelat på kontring och haft maximal utdelning på sina lägen känns det som. Hemmaplan innebär att Villarreal kommer ta tag i taktpinnen här och laget har alltid ett väl fungerande passningsspel på El Madrigal som är väldigt vägvinnande. Nu saknas två viktiga spelare i Cheryshev och Bruno, men jag tycker att Villarreal spelat mycket bra även utan dessa på planen. I ligaspelet har Villarreal fem raka hemmasegrar med målskillnad 10-1.

Förutom Bruno och Cheryshev så stryker vi även Jaume Costa som är avstängd.

Villarreal_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har precis som Villarreal gått starkt under säsongen och placerar sig på en femteplats just nu, tre pinnar framför dagens motstånd. Men det är framförallt spelet hemma på Ramon Sanchez Pizjuan som poängen trillat in. På resande fot har laget inte alls gått lika starkt med raden 6-0-7. Nu vann laget förvisso mot Deportivo (4-3) i senaste bortamatchen, men innan dess hade Sevilla fyra raka förluster på bortaplan. Sevilla hade som sagt problem mot Villarreal trots vinsterna och jag tror på problem även idag. Laget har riktigt starka kontringsspelare, men den gula ubåten borde lärt sig läxan och vara med på det lite extra idag. Sedan är jag inte imponerad av gästernas försvarsspel, framförallt inte på bortaplan. där 26 av deras 33 mål släppts in.

Hos Sevilla stryker vi trion Krychowiak (avstängd), Beto (skadad) och Cristóforo (skadad).


Det är dags för revansch nu och jag tror att det fina passningsspelet hos Villarreal kommer vara avgörande idag. Testar därför den raka ettan med en insats strax under medel.

/e@sy