Torsdagen bjuder på Europa League och vi har ett helspanskt möte att ta oss igenom då Villarreal och Sevilla lottades mot varandra. Villarreal spelar alltid en anfallsglad fotboll hemma på El Madrigal och med ett kontringsstarkt Sevilla på andra sidan så tror jag på mål i det här mötet.

  • Match: Villarreal – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Villarreal har gått riktigt starkt den här säsongen och placerar sig just nu på en sjätteplats i La Liga, en plats som innebär spel i Europa League även nästa säsong. Man har haft sikte på den här matchen under en längre period nu och tränare Marcelino valde även att vila flera nyckelspelare i förra helgens ligamatch mot Celta Vigo (4-1). Men det spelade mindre roll då det finns en riktigt bra bredd i det här laget som visade sig tillräckligt god för att slå Celta Vigo med klara siffror. Men nu är det allvar och jag tror inte det sparas på någonting idag, vilket troligtvis innebär Uche och Vietto framåt. Även Cheryshev lär ta plats i dagens startelva och då har den gula ubåten ett mycket starkt anfallsspel. Hemma på El Madrigal styr man oftast matcherna med sitt fina passningsspel och det tror jag man kommer göra även idag.

Hos Villarreal stryker vi skadade trion Bojan Jokic, Adrián Marín samt lagkapten Bruno. Inte heller Tomas Pina kommer till spel efter den utvisningar han ådrog sig mot Barcelona.

Villarreal_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har ungefär gått som förväntat den här säsongen och placerar sig som femma i La Liga just nu, en pinne framför Villarreal. Förra helgens ligaomgång bjöd på ett riktigt målkalas då Sevilla till slut kunde knipa tre poäng på bortaplan mot Deportivo (4-3). Offensivt är det inget snack om att laget håller hög klass, med spelare som bland annat Bacca, Gameiro, Suarez och Vitolo. Men försvarsmässigt har det varit mycket upp och ner under säsongen, där spelet på bortaplan varit extra svajigt om vi kikar till försvaret. Sevilla har släppt in 33 mål i ligaspelet den här säsongen, där 26 stycken ramlat in på bortaplan. Lagets fem senaste bortamatcher i La Liga har klivit över 2,5 mål. Försvaret kommer bli hårt testat idag men samtidigt kan Sevilla kontra borta Villarreal, något som man är riktigt duktiga på.

Inga större bekymmer hos gästerna som reser till El Madrigal med en stark trupp.


Det brukar bli bra fotboll på El Madrigal och det tycker jag att vi kan vänta oss även ikväll. Villarreal kommer trycka upp tempot med sitt passningsspel och Sevilla lär ge sig iväg så fort man erövrar bollen. Över 2,5 mål känns bra här och får sig en insats strax över medel.

Testar även 1/10 units på ett specialspel – båda lagen gör mål och Villarreal vinner – 3.75 @ bet365

/e@sy