Den gula ubåten Villarreal har hittat hem till El Madrigal, där man gör sin första och enda hemmamatch på försäsongen. För motståndet står italienska Sassuolo, som med nöd och näppe klarade sig kvar i serie a förra säsongen. Munsbit för Villarreal?

  • Match: Villarreal – Sassuolo
  • Spel: Villarreal -1, -1,5 (asian)
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Villarreal var nykomlingar i la liga förra säsongen och gjorde med tanke på detta en väldigt stark säsong. Man inledde otroligt starkt och var länge med i absoluta toppen av ligan, men sjönk till slut ner på en sjätteplats. Nu spänner man nog bågen lite högre och med tanke på vad man värvat in och fått behålla så känns den gula ubåten väldigt intressant den här säsongen. Kikar vi till defensiven så har man hämtat in Ruiz (Valencia) samt Rukavina (Valladolid), två spelare som inte alls är något skräp. Men framför allt mittfältet ser intressant ut där man hämtat Espinosa och Jonathan dos Santos från Barcelona, och även Cheryshev från Real Madrid. Talanger hela bunten som kan utvecklas till något riktigt bra i Villarreal. Det är nog väldigt skönt för Gio dos Santos att ha lillebror i laget dessutom, något som kan höja båda två tror jag. På tal om talanger så har man även köpt loss 20-åriga anfallaren Luciano Vietto från argentinska Racing Club, en kille som spås en lysande framtid. All denna talang blandat med det äldre gardet i laget tror jag kan vara ett lyckat recept för Villarreal, vilket man även visat på försäsongen. Fyra matcher har resulterat i tre vinster och en förlust på straffar. Försvarsspelet har varit riktigt bra i dessa matcher där man endast släppt in mål, detta i derbyt mot Elche (1-1).
Marcelino har kallat en bra trupp till kvällens match och lär säkerligen spela en stark startelva.

Villarreal_200x200sassuolo_200x200

Sassuolo hade stora problem i serie a förra säsongen, där en stark avslutning gjorde att man klarade sig kvar, detta med tre poäng till godo på Catania under strecket. Man har en trupp som till stora delar består av italienska spelare, där det är ett klart fokus på anfallare Domenico Berardi. Han hade en mycket bra fjolårssäsong där han till slut landade på 16 gjorda mål, vilket är riktigt bra i ett bottengäng som Sassuolo. Kikar vi till träningsmatcherna laget spelat den här försäsongen så har man två vinster och en förlust på tre matcher. Men motståndet har varit Pro Piacenza (2-0), Bologna (1-0) och Empoli (1-2), lag som inte bör jämföras med ett förväntat topplag i la liga. Mycket handlar alltså om denna Berardi i Sassuolo, en Berardi som inte kommer till spel i kvällens match, vilket gör italienarna ordentligt försvagade. Inte heller mittback Luca Antei kommer till spel, då dessa två är iväg på landslagsuppdrag som jag fattat det.


Villarreal ser som sagt intressanta ut den här säsongen och tränare Marcelino har varit nöjd med spelet i träningsmatcherna så här långt. Nu kommer man hem till El Madrigal och här är man i regel otroligt starka med sitt snabba passningsspel. Jag tror man vinner den här matchen och jag tror man gör det med ett par bollars marginal. -1, -1,5 innebär att det är halva insatsen tillbaka om Villarreal endast skulle vinna med uddamålet.

/e@sy