Match på fina El Madrigal i afton där den gula ubåten Villarreal tar emot Salzburg. Gästerna från Österrike imponerade stort i gruppspelet av Europa League och var faktiskt det lag som gjorde flest mål. Det luktar målglatt här!

  • Match: Villarreal – Salzburg
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.65 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Villarreal tog sig vidare från gruppspelet som tvåa bakom Borussia M’Gladbach och dessa två lag var aldrig riktigt hotade från avancemang. Extra imponerande från den gula ubåten som roterade ganska friskt varenda gång det vankades spel i Europa League, men bredden finns onekligen där. Laget är otroligt starka hemma på El Madrigal och det såg vi även i gruppspelet där man tog två segrar och ett kryss. Det blev riktiga målkalas i samtliga tre hemmamatcher där alla gick över 3,5 mål totalt. Nu börjar det bli mer allvar i turneringen och jag förväntar mig att tränare Marcelino spetsar till elvan lite extra till dagens match. Offensivt finns det fin bredd hos Villarreal men jag tycker defensiven inte alls är lika stark. Matcherna mot Barcelona var riktigt svaga defensivt och inte heller i senaste ligamatchen mot Rayo (0-2) såg det särskilt bra ut. Det är inget skitlag som kommer på besök idag så man får verkligen passa sig.

Hos hemmalaget stryker vi kapten Bruno som åkte på en skada mot Barcelona och inte är tillgänglig för spel. Sedan tidigare har laget även ett par spelare långtidsskadade. Uche och Jonathan dos Santos är tillbaka från skador och finns med i dagens matchtrupp.

Villarreal_200x200salzburg

Salzburg kör sitt egna race i den inhemska ligan och har redan skapat sig ett fint avstånd ner till tabelltvåan Wolfsberger. Ligan i Österrike håller knappast någon högre nivå men för den sakens skull ska vi inte nonchalera Salzburg som gått riktigt starkt i europaspelet. Man tog sig utan problem vidare från gruppspelet och bollade med lag som Celtic och Dinamo Zagreb. Salzburg var faktiskt det lag som gjorde flest mål under gruppspelet med fantastiska 21 mål på 6 matcher. Kikar vi till lagets 6 gruppspelsmatcher så gick faktiskt samtliga över 2,5 mål. Någon att kika lite extra på hos gästerna är anfallare Soriano som är fostrad i Espanyol och även representerat Barcelonas b-lag. Han har levererat 81 mål på 90 matcher sedan han kom till Salzburg och det är en herre som säkerligen vill visa upp sig för den spanska publiken.

Hos gästerna stryker vi anfallare Minamino samt försvarare Vorsah och Sörensen. Tillbaka från skada och tillgänglig för spel är mittfältare Leitgeb.


Jag tror detta kan bli en mycket underhållande match då Villarreal alltid spelar en positiv fotboll på hemmaplan med fokus på anfallsspelet. Även Salzburg spelar mycket offensivt och jag tror knappast man kommit till Spanien för att lägga sig på försvar. Över 2,5 mål i matchen känns riktigt bra och vi sätter en högre insats på detta.

/e@sy