Fin match på El Madrigal i afton där David Moyes Real Sociedad gästar den gula ubåten Villarreal. Hemmalaget är starka i den egna borgen och går sällan mållösa härifrån, men samtidigt så släpper man även in en del mål. Nätar båda lagen månne?

  • Match: Villarreal – Sociedad
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Villarreal var inne i en liten formsvacka för ett tag sedan men har hittat formen nu med två raka vinster på kontot. Getafe (2-1) och Cordoba (2-0) är inga tyngre motståndare förvisso, men jag tycker inte heller att kvällens motståndare är speciellt märkvärdiga. Offensivt så gillar jag Villarreal skarpt och hemma på El Madrigal går man oftast hårt framåt med sitt fina passningsspel. Det är sällan man går mållösa från hemmagräset ska sägas, där endast de två giganterna Barcelona (0-1) och Real Madrid (0-2) lyckats hålla nere Villarreal på noll mål framåt. Men laget skapade tillräckligt bra chanser för att näta även i dessa matcher. Kikar vi då defensivt så håller man sällan tätt, då laget släppt in mål i 10 av 13 ligamatcher hittills. Vi hittar fortfarande Musacchio på skadelistan och det har visat sig vara ett hårt avbräck för laget defensiv. Man får det inte alls att stämma och idag kommer man definitivt bli testade på allvar.
Förutom Musacchio stryker vi även Gio dos Santos, Jokic och sätter ett frågetecken för Cani.

Villarreal_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad har hittat stilen efter tränarbytet då man skrapat ihop två vinster och ett kryss på de tre senaste matcherna. David Moyes har funnits med laget i två av dessa matcher på slutet och där har faktiskt inte Sociedad släppt in något mål ännu. Men det är inte läge att hylla försvarsspelet då man släppte till en hel del lägen mot både Deportivo (0-0) och Elche (3-0). Det är mer tillfällen som gjort att man hållt nollan och dessutom är Villarreal bra mycket skickligare offensivt än både Depor och Elche. Framåt har man dock pumpat in lite mål på slutet och det verkar som Carlos Vela fått tillbaka spelsuget. Även Canales verkar anstränga sig mer under den nya tränaren och han är då en stor tillgång i det offensiva. Sociedad är även ett mycket bra kontringslag, vilket kan komma väl till hands här. Villarreal kommer styra spelet och när gästerna vinner boll får man ställa om snabbt, då kan laget överraska här.
Hos gästerna stryker vi Mikel González, Agirretxe, Zaldua, Markel Bergara och Elustondo.


Det brukar som sagt bli bra drag på El Madrigal där Villarreal sätter full fart framåt. Men laget är inte som bäst i det defensiva och jag tror man kommer få se upp när spelet vänder. Jag tror båda lagen nätar och insatsen blir strax under medel.

/e@sy